Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Bu çiçeği koparmanın cezası 80 bin lira

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Bu çiçeği koparmanın cezası 80 bin lira

YAŞAM Haberleri  / İHA

​Hatay'ın Samandağ ilçesinde kum zambakları çiçek açtı. Koruma altında bulunan çiçeği koparmanın cezası ise 80 bin lira.

Türkiye'nin birçok bölgesindeki kumsallarda yer alan ve kumulların oluşmasında ciddi öneme sahip olan kum zambağı, Dünya Doğa Koruma Birliği'nce koruma altında bulunuyor.

Hatay'ın Samandağ ilçesinde çiçek açan kum zambakları yaklaşık 40 veya 45 santim boyunda olabiliyor ve 3 ila 5 arasında çiçek veriyor.

Samandağ Çevre Koruma ve Turizm Derneği Başkanı Mişel Atik, nesli tehdit altındaki kum zambağının Türkiye çapında koruma altına alındığını belirterek, ticari olarak sökülmesinin yasak ve koparmanın cezasının 80 bin lira olduğunu kaydetti.

"BU ÇİÇEĞİN YERİ KUM"

Atik, "Vatandaşlarımız bu zambağı görünce çok güzel bir kokusu olduğu için alıyorlar, yoluyorlar. Bilinçsiz bir şekilde toprakta bunu yetiştirecekler ama bunun yeri kum. Bize göre her çiçek dalında güzeldir. Kum zambaklarını tehdit eden etkenler; yoğun yapılaşma, iklimsel değişiklikler ve sahilin/kumun yapısını değişecek ölçüde yapılan kazılar. Kum zambaklarını korumak gerekiyor insanların bilinçlendirilmesi gerekiyor" dedi.

Bu çiçeği koparmanın cezası 80 bin lira

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...