ABD, Rusya'yı yalanladı: Putin'e biz saldırmadık

Düzenleyen:
- Güncelleme:
ABD, Rusya'yı yalanladı: Putin'e biz saldırmadık

DÜNYA Haberleri

Rusya, Kremlin Sarayı'na düzenlenen İHA saldırısının ardında ABD ve Ukrayna olduğunu iddia etmişti. Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov "ABD, saldırı noktasını belirliyor, Ukrayna Silahlı Kuvvetleri yapıyor" dedi. Beyaz Saray ise bu suçlamaları "gülünç" olarak nitelendirdi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e suikast girişiminde bulunuldu. Putin’in resmi konutu Kremlin Sarayı'na iki insansız hava aracı (İHA) ile saldırı düzenlendi. İHA'lar havada etkisiz hale getirilirken Rusya, işin arkasında ABD ve Ukrayna olduğunu iddia etti. ABD ve Ukraynalı bazı yetkililer ise saldırıların "düzmece" olabileceğini savundu.

"ABD EMREDİYOR, KIEV YAPIYOR"

Bu açıklamalara karşılık veren Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov "Kiev ve Washington'un bu saldırıyı reddetmesi saçmalık. Böyle saldırılara ilişkin kararlar Kiev'de değil, Washington'da alınıyor. Kiev sadece kendisine söyleneni yapıyor” dedi. Ukrayna'nın saldırılarda ABD'den gelen istihbarat verilerine göre hareket ettiğini belirten Peskov "ABD, saldırı noktasını belirliyor, Ukrayna Silahlı Kuvvetleri yapıyor. Her zaman Kiev'in hedef belirleme hakkı bulunmuyor. Bu talimat genellikle okyanus ötesinden veriliyor. Washington bunu bildiğimizi açıkça anlamalı" diye konuştu. 

"PUTİN SALDIRI SIRASINDA GAYET SAKİNDİ"

Sözcü Dmitriy Peskov, Rusya'nın saldırıya vereceği cevapla ilgili farklı seçenekleri değerlendirdiğini vurgulayarak "Ülkemizin çıkarları doğrultusunda uygun adımlar tacağız" ifadelerini kullandı. Saldırı sırasında Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in tepkisi sorulan Peskov "Böyle zor, aşırı durumlarda Başkan'ın (Putin) değerlendirmelerinde, verdiği emirlerde her zaman sakin, aklı başında ve net olduğunu biliyorsunuz. Dolayısıyla bu konuda değişen bir şey yok" şeklinde konuştu, Peskov, Putin'in Güvenlik Konseyini acil toplantıya çağırmadığını da sözlerine ekledi. 

BEYAZ SARAY: PESKOV YALAN SÖYLÜYOR

ABD ise bu suçlamaları yalanladı. Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby "Sizi temin ederim ki ABD'nin herhangi bir müdahalesi olmadı. Her ne ise biz içerisinde değiliz. Peskov yalan söylüyor. Rusya’nın iddiaları gülünç. Ukrayna'yı sınır ötesi saldırılar için teşvik etmiyoruz ve buna izin vermedik. Kendilerini savunma şartlarını veya yürüttükleri operasyonları kesinlikle dikte etmiyoruz" şeklinde değerlendirmede bulundu.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...