Ana muhalefetten Netanyahu'ya 'ateşkes' desteği

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Ana muhalefetten Netanyahu'ya 'ateşkes' desteği

Dünya Haberleri  / Anadolu Ajansı

İsrail'de ana muhalefet partisinin lideri Yair Lapid, hükümete Gazze Şeridi'nde 'ateşkes ve esir takası anlaşması imzalanması' konusunda destek vereceklerini açıkladı.

İsrail ile Hamas arasında 7 Ekim'den bu yana süren savaşta ateşkes yeniden gündeme geldi. ABD, İsrail, Mısır ve Katar, Fransa'nın başkenti Paris'te bir araya gelerek ateşkes ve esir takasına ilişkin müzakerelerde bulundu. İsrail kanadı kendilerine sunulan teklife 'tamam' derken, Hamas ise 'tam ve kalıcı' ateşkes istediğini iletti.

'ATEŞKES'E MUHALEFET DESTEĞİ

Tüm bu yaşananların ardından İsrail'de karşıt iki görüş hakim. Muhalefetteki Yesh Atid (Gelecek Var) Partisi lideri ve eski Başbakan Yair Lapid, Gazze Şeridi'nde ateşkes ve esir takası anlaşması imzalanması için hükümete 'güvenlik ağı' sağlayabileceklerini belirtti ve bu durumu desteklediğini belirtti.

Lapid, Gazze'deki İsrailli esirleri getirmenin kendi görevleri olduğunu ifade ederek, aksi takdirde toplum içerisinde ve vatandaş ile hükümet arasındaki ilişkilerde çatlaklar oluşacağı uyarısında bulundu.

Lapid'in açıklamaları, aşırı sağcı Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir'in, Hamas ile esir takası konusunda 'dikkatsiz bir anlaşma' sağlanması halinde, koalisyon hükümetini dağılmakla tehdit etmesinin üzerine geldi.

İbranice yayın yapan basın, Lapid'in açıklamalarını 'hükümete katılım' değil, ateşkes ve esir takası için geçici bir destek şeklinde yorumladı.

'HÜKÜMETİ DAĞITMA' TEHDİDİ

Aşırı sağcı Ben-Gvir, 7 Ekim'den bu yana sık sık Netanyahu liderliğindeki koalisyon hükümetini dağıtma tehdidinde bulunuyor. Ben-Gvir, geçen hafta Gazze'ye yönelik saldırıların durdurulması halinde Netanyahu liderliğindeki koalisyon hükümetinden ayrılacağını söylemişti.

Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...