Çin'de yeni salgını gizliyorlar! Şimdi de zatürre alarmı

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Çin'de yeni salgını gizliyorlar! Şimdi de zatürre alarmı

Dünya Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Gizemli salgın Çin’i esir aldı. Koronadan sonra hastaneler bu defa zatürre benzeri hastalık sebebiyle dolup taştı. 

MEHMET EMİN ARVAS'IN HABERİ - Çin, sonbaharın başlangıcından bu yana ülke genelinde yayılan ve özellikle çocukları etkileyen zatürre vakalarıyla boğuşuyor. Vakaların artmasıyla Dünya Sağlık Örgütü (WHO), Çin’den hastalıkla ilgili daha fazla bilgi istemişti. Çin, bu gizemli salgını gizlemekle suçlanıyor. Doktorlara hastalığın sebebini açıklamamaları ve özellikle de Covid-19 ibaresini kullanmamaları talimatı verildi. İsminin açıklanmamasını isteyen üst düzey bir yetkili, talimatın Devlet Başkanı Xi Jinping’den geldiğini söyledi. “Alışılmışın dışında” semptomları olan yeni zatürre dalgası üzerine ülkede yüz maskeleri ve sosyal mesafe kuralları geri geldi. The Epoch Times’a konuşan yetkili, hastalığın mikoplazma zatürre enfeksiyonu veya grip olarak adlandırılması talimatının verildiğini ifade etti.

Covid-19 da ilk olarak Çin’de görülmüş, Pekin vakaları dünyaya geç bildirerek hastalığın yayılmasına yol açmakla suçlanmıştı. Çin’deki vakaların yakında Avrupa’yı da vurması bekleniyor. Sağlık uzmanı Dr. Veronika Matutyte, Londra, Paris, Frankfurt ve Amsterdam’ın “hastalığın Avrupa’ya ilk giriş noktaları olabileceğini” ifade etti ve bu şehirlerin salgından çok daha kötü etkileneceği uyarısında bulundu. Hollanda’nın başkenti Amsterdam’da son günlerde zatürre vakaları hızla arttı. Geçen hafta 5 ve 14 yaş arasındaki her 100.000 çocuktan 80’ine solunum problemi teşhisi koyuldu.

 

Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...