İngiltere’yi bekleyen tehlike! BBC, enerji krizine karşı senaryolar hazırlıyor

Düzenleyen:
- Güncelleme:
İngiltere’yi bekleyen tehlike! BBC, enerji krizine karşı senaryolar hazırlıyor

DÜNYA Haberleri

İngiltere’de yaşanacak elektrik kesintilerine karşı yeni yeni senaryolar hazırlanıyor. The Guardian, İngiliz kamu yayıncısı BBC'nin, enerji krizi nedeniyle İngiltere'de kış aylarında yaşanabilecek güç kesintilerine dair neler yapılabileceğini duyurdu.

İngiltere yaşanan enerji krizi nedeniyle şimdiden felaket senaryoları geliştiriyor. The Guardian'da yer alan haberde, BBC'nin elektrik veya gaz kesintisi durumlarında canlı yayında halkla paylaşılacak gizli senaryoları üzerinde çalıştığı bilgisi yer aldı.

Buna göre dokümanlar; mobil ağların, internetin, bankacılık sistemlerinin ve trafik ışıklarının "büyük bir güç kaybı" sonucu çalışmaması halinde halka nasıl güvence verileceğini ortaya koyuyor.

Olası senaryolarda, halka, araç radyoları ve bataryalı alıcılardan acil durum yayınlarını dinlemeleri tavsiye edildi. Bir senaryoda hastanelerdeki elektriğin 2 güne kadar kesintide olabileceği ve polisin "aşırı baskı altında" kalabileceği öngörülüyor.

Bir diğerinde ise, "Hükümet, enerjinin 36 ila 48 saat içinde yeniden temin edilmesini umuyor. İngiltere'nin çeşitli bölgelerine o zamandan önce aralıklı olarak tedarik sağlanacak." ifadeleri kullanılıyor.

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Hakan tosun22 Ekim 2022 00:18

Bize "hasta adam" diyenler 1 asır sonra felç geçirmiş,kötürüm adam oldular..Sabrettik gördük şükür

Sonraki Haber Yükleniyor...