İsrail ordusunda büyük kriz! Genelkurmay Başkanı'ndan 'Ordu çökecek' sözleri
İran ve Lübnan'a yönelik saldırılarını sürdüren İsrail ordusu, Gazze Şeridi’nin de yarısını işgal altında tutmaya devam ediyor. Ordunun personel eksikliği sebebiyle büyük bir kriz yaşadığını belirten Genelkurmay Başkanı Eyal Zamir, "Çözüm bulmazsak ordu çökecek" dedi.
- İsrail Genelkurmay Başkanı Eyal Zamir, İsrail ordusunun büyük bir personel krizi içinde olduğunu belirtti.
- Zamir, orduya daha fazla personel ve asker gerektiğini, aksi takdirde ordunun kendi içinde çökeceği uyarısında bulundu.
- İsrail ordusunun diğer üst düzey yetkilileri de görev sayısının artarken asker sayısının azaldığını ifade etti.
- Ordu yetkilileri, zorunlu askerlik süresinin uzatılmasına ilişkin kararın iptal edildiğini hatırlattı.
İsrail devlet televizyonu KAN'ın haberine göre, Zamir, güvenlik kabinesi toplantısında bakanlara uyarılarda bulundu.
"ORDU KENDİ İÇİNDE ÇÖKECEK"
İran'a yönelik saldırılarını sürdürürken Lübnan'da da kara işgaline girişen İsrail ordusunun büyük bir personel krizi içerisinde olduğuna dikkati çeken Zamir, "Daha fazla personele ve askere ihtiyacımız var; bir çözüm bulunmazsa ordu kendi içinde çökecek." diye uyardı.
Zamir'in yanı sıra İsrail ordusunun toplantıya katılan diğer üst düzey yetkilileri de "Görev sayısı artarken asker sayısı azalıyor." ifadesini kullandı.
İran ve Lübnan'a yönelik saldırılarını sürdüren İsrail ordusu yetkilileri, Gazze Şeridi'nin yarısının işgal altında tutulmasına ve işgal altındaki Batı Şeria'da kurulan yeni yerleşimlerin güvenliğinin sağlanmasına dikkati çekerek buna bağlı artan personel ihtiyacına işaret etti.
Ordu yetkilileri, zorunlu askerlik süresinin uzatılmasına ilişkin kararın iptal edildiğini hatırlattı.
