Suriye'nin başkenti Şam'da patlama! 10 kişi yaralandı, çok sayıda ölü var
Suriye'nin başkenti Şam'da bulunan Hicaz bölgesinde patlama meydana geldi. İlk belirmelere göre 10 kişi patlamada yaralandı, 4 kişi de hayatını kaybetti.
- Patlamanın nedeni araştırılıyor.
- Şam'ın Zafer Caddesi'ndeki patlamanın ardından 14 kişi hastaneye kaldırıldı.
- Hastaneye kaldırılanlardan 4'ü hayatını kaybetti, 10 kişi yaralandı.
- Bir yaralı da Suriye Kızılhaç Hastanesi'ne sevk edildi.
- Patlama, Lübnan ile Suriye'nin egemenliğe saygı ve iç işlerine müdahale etmeme ilkelerini içeren bir anlaşma imzalamasının ardından meydana geldi.
- Yerel kaynaklar, patlamanın olay yerine önceden bırakılan bir patlayıcı paketin infilak etmesi sonucu meydana geldiğini öne sürdü.
Suriye'nin başkenti Şam'da bulunan Hicaz bölgesinde bir kafede patlama meydana geldi.
Suriye resmi haber ajansı SANA, patlamanın nedeninin araştırıldığını duyurdu.
ÇOK SAYIDA ÖLÜ VAR
Suriye Sağlık Bakanlığı Acil ve Kurtarma Müdürü Dr. Ahmed El Bakour, SANA'ya yaptığı açıklamada, Şam'ın Zafer Caddesi'ndeki patlamanın ardından 14 kişinin Mecit Hastanesi'ne kaldırıldığını açıkladı.
El Bakour, hastaneye kaldırılanlardan 4'ünün hayatını kaybettiğini, 10 kişinin ise yaralandığını, ayrıca bir yaralının da Suriye Kızılhaç Hastanesi'ne sevk edildiğini söyledi.
LÜBNAN ANLAŞMASINDAN HEMEN SONRA PATLAMA MEYDANA GELDİ
Patlama, Lübnan ile Suriye'nin aynı gün karşılıklı egemenliğe saygı ve iç işlerine müdahale etmeme ilkelerini içeren bir anlaşma imzalamasının ardından meydana geldi. Anlaşma, iki ülkenin egemenliğine, bağımsızlığına, toprak bütünlüğüne saygı ve karşılıklı iç işlerine müdahale etmeme taahhütlerini kapsıyordu.
ŞÜPHELİ PAKETE DİKKAT ÇEKTİLER
Yerel kaynaklar, Şam'daki Adalet Sarayı yakınındaki kafede meydana gelen patlamanın, olay yerine önceden bırakılan bir patlayıcı paketin infilak etmesi sonucu meydana geldiğini öne sürdü.
