İstanbul Milli Eğitim Müdürü Yazıcı: 189 bin öğrencimiz okulda yemek yiyecek

Düzenleyen:
- Güncelleme:
İstanbul Milli Eğitim Müdürü Yazıcı: 189 bin öğrencimiz okulda yemek yiyecek

Eğitim Haberleri

İstanbul Millî Eğitim Müdürü Levent Yazıcı, “Gerek bağımsız anaokulları gerekse hangi tür veya düzeydeki okul bünyesinde olursa olsun bütün öğrencilerimiz ikinci dönem 6 Şubat’tan itibaren bir öğün okullarında yemeklerini yiyecekler” dedi.

İstanbul Millî Eğitim Müdürü Levent Yazıcı, kentteki resmî anaokullarında okul öncesi yaklaşık 189 bin öğrencinin 6 Şubat’tan itibaren bir öğün yemeği okullarında ücretsiz yiyebileceğini açıkladı. Yazıcı, İl Millî Eğitim Müdürlüğü’nde eğitim editörleriyle bir araya geldi, merak edilenleri cevapladı. Temel eğitimde fırsat eşitliğini sağlayacak kademenin okul öncesi eğitim olduğunu, bu bağlamda Türkiye genelinde 3 bin anaokulu oluşturma projesi kapsamında, İstanbul’da 1.000 anaokulu açmanın hedeflendiğini vurgulayan Yazıcı, bu çalışmayla şu an itibarıyla kentte 1.010 bağımsız anaokulu oluşturulduğunu açıkladı.

MUTFAKLAR GÖREV YAPACAK

Ücretsiz yemek uygulamasına ilişkin hazırlıkların İstanbul ayağına ilişkin de konuşan Yazıcı şunları söyledi: "Resmî okullarda okul öncesinde 3, 4, 5 yaştaki yaklaşık 189 bin öğrencimiz okulda yemek yiyecekler. Tabii bağımsız anaokullarımızda yemek hizmetimiz devam ediyordu ama bu yemek hizmetimizi devletimiz tamamen ücretsiz olarak çocuklarımıza ikinci dönem ulaştırmış olacak. Gerek bağımsız anaokulları gerekse hangi tür veya düzeydeki okul bünyesinde olursa olsun bütün öğrencilerimiz ikinci dönem 6 Şubat’tan itibaren bir öğün okullarında yemeklerini yiyecekler. Normal eğitim yapan okullarımızda öğlen yemeği olarak, ikili eğitim yapan okullarımızda da günün ortasında çocuklarımıza sunulmuş olacak.

Bu yemek hizmetinde sunum imkânı olan okulların kendisine bizzat bütçe aktarılması noktasında gerekli çalışmalar yapıldı. Okullarımız kendi mutfaklarında bunların üretimlerini yapacaklar, öğrencilerimize sunacaklar. Diğer alanda ise yiyecek, içecek alanı olan meslek liselerimiz aynı şekilde üretimlerini gerçekleştirip, bu okullarımıza sunmuş olacaklar. Yine öğretmenevlerimizde, yani okulların bulunduğu konumlara göre en uygun, en rahatlıkla bunun üretilebileceği yerleri belirledik. Sağlıklı menüler hazırlanıyor, obeziteyi konuştuğumuz bir dönemde bunlara da dikkat edeceğiz."

İstanbul Milli Eğitim Müdürü Yazıcı: 189 bin öğrencimiz okulda yemek yiyecek
İstanbul Millî Eğitim Müdürü Levent Yazıcı ve Mahmut Özay

EĞİTİM PROGRAMI HAZIRLANDI

İl Millî Eğitim Müdürü Yazıcı, okullardaki personellere ve isteyen velilere yönelik okul öncesindeki öğrencilerin yemeklerinin hazırlanması, yemek menüsü ve sağlıklı beslenme konusunda dikkat edilmesi gereken hususları kapsayan bir eğitim programı başlatıldığını söyledi.

Yazıcı, Bakanlığın taşımalı eğitime devam eden öğrencilere de ücretsiz yemek imkânını sağlama noktasında bir çalışma yürüttüğüne işaret etti. MAHMUT ÖZAY'IN HABERİ

Düzenleyen:  - Eğitim
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...