BIST
9548.09
%-1.36
(-131.71)
Dolar
32.5142
%0.18
(₺0.06)
Euro
34.5945
%0.09
(₺0.03)
Sterlin
40.4595
%0.2
(₺0.08)
Altın
2599.053
%1.65
(₺42.19)
Bitcoin
$63786
%1.13
Ethereum
$3094.2
%0.79
AVAX
34.87
%1.57
 - En düşük emekli maaşı ne kadar olacak?
17 saat 22 dakika önce

3 aylık enflasyon oranı belli oldu, oranlar ortaya çıktı: En düşük emekli maaşı ne kadar olacak?

Mart ayı enflasyonun açıklanmasıyla gözler, geride kalan nisan, mayıs ve hazirana çevrildi. SGK uzmanları, mayıs ayında enflasyonun pik yapacağını sonrasında düşüşe geçeceğini bildirirken memur ve emeklilerin alabileceği zam oranlarına ilişkin tahminlerini paylaştı. İşte SGK Müşaviri Emin Yılmaz'ın zam oranlarına dair beklentisi...
 - Altın fiyatlarında yüksek gerilim! Gözler İsrail’de…
18 saat 1 dakika önce

Altın fiyatlarında yüksek gerilim! Gözler İsrail’de…

Altında son dakika! 16 Nisan gram altın fiyatı 2490 TL ve ons altın 2385 dolara yakın seviyelerden yeni güne başlıyor. İsrail’in İran’a karşılık vereceğini açıklamasının ardından fiyatlar yükselişe geçti. Analistler; Ortadoğu’daki gerilimin belirsizliğini koruduğunu, altının buradan destek bulduğunu, elinde altın olanların pozisyonlarını koruması gerektiğini belirtiyor.
 - Döviz almak mantıklı mı?
18 saat 2 dakika önce

Döviz almak mantıklı mı? Dolar neden durdu? İşte sebepleri…

16 Nisan dolar fiyatı serbest piyasada 32,43 TL’ye yakın seviyelerden yeni güne başlıyor. TCMB’nin sıkı para politikası ve seçim belirsizliğinin ortadan kalkması kurlar üzerindeki baskıyı hafifletti. Bütün dikkatler Ortadoğu’ya çevrilmişken; ekonomistler, “TL’de aylık getiri %4,5 civarına yükseldi. Yabancı girişi var ve not artışı beklentisi masada. U ortamda dolarda agresif yükseliş beklenmemeli” şeklinde konuşuyor.
 - 1 ev fiyatına, 2 ev kadar faiz yükü!
18 saat 2 dakika önce

Krediyle konut imkânsız! 1 ev fiyatına, 2 ev kadar faiz yükü!

Konut kredisi faizlerinde yaşanan artış, ev hayali kuranları şoka uğratıyor. Türkiye’de ortalama konut fiyatı 3 milyon TL’ye kadar yükseldi. Bunun 2 milyon TL’si krediyle temin edildiğinde; geri ödeme en az 7 milyon 300 bin TL’yi buluyor. 5 milyon 300 bin TL’lik faiz yükü neredeyse iki konuta daha karşılık geliyor! Üstelik aylık taksitler de 60 bin TL gibi hane halklarının çoğunun ödeme gücünü aşan bir seviyede bulunuyor.
 - Elektrikli şarja 6 yılda 1 milyar $’lık yatırım
21 saat 51 dakika önce

Elektrikli şarja 6 yılda 1 milyar $’lık yatırım

Yollardaki elektrikli araç sayısı her geçen gün artarken, şarj altyapısının sağlamlaşması için yatırımlar sürüyor. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından lisans verilen şirketler bugüne kadar sektörde yaklaşık 250 milyon dolarlık yatırım gerçekleştirirken, önümüzdeki 6 yıl içinde yatırım tutarının 990 milyon dolara ulaşacağı ifade edildi.
 - Şarj istasyonlarına tam not!
21 saat 57 dakika önce

Şarj istasyonlarına tam not! Bayram tatilinde testi başarıyla geçtiler 

Ülke genelinde 17 bini bulan elektrikli araç şarj istasyonları bayram trafiğinde tam not aldı. İstasyonlarda bekleme olmazken, çoğunun boş kaldığı görüldü. Yalnızca bayram öncesi İstanbul çıkışındaki AVM’lerde, kullanıcıların araçlarını şarja takarak uzun süre alışveriş yapması anlık yoğunluğa sebep oldu. İstasyonlardaki şarj süresi ortalama 45 dakika olarak ölçüldü.
 - AK Parti düğmeye bastı! Fırsatçılara karşı yeni adım
22 saat 1 dakika önce

AK Parti düğmeye bastı! Ceza ödeyip yeniden fırsatçılığa son

Son dönemde artan denetimlere rağmen market, pazar, lokanta ile herhangi bir ürün satanlar fahiş fiyat uygulamalarına devam ediyor. Birçok işletme idari para cezalarını ödemeyi göze alıp, fırsatçılıktan vazgeçmeyince AK Parti düğmeye bastı. Fahiş fiyatlara verilen cezalar caydırıcı olacak şekilde belirlenecek. AK Parti hukukçuları, “İlk uygulamayı deprem bölgesindeki inşaat malzemeleri için yaptık. Cezalar 3,5 milyon liraya kadar uygulanabiliyor. Benzer sistemi tüm Türkiye’de yapacağız” dedi.
Ekonomi - Ekonomi
22 saat 58 dakika önce

Fiyatı yükseldikçe altın kaçakçılığı da arttı! 800 milyon TL değerinde...

Gümrük Muhafaza ekipleri yılın ilk üç ayında 8 milyar TL değerinde kaçak ürün ele geçirdi. Değerli maden yakalamada yüzde 2.600 artış yaşandı. Aynı dönemde 771 milyon liralık altına el kondu. Altın fiyatlarının yükselmesinin kaçakçıların iştahını kabarttığı belirtiliyor.
 - Baykar'dan yatırım dolandırıcılığına karşı uyarı
15 Nisan 2024 - 22:55

Yatırım dolandırıcılığına karşı dikkat! Baykar sosyal medyadaki paylaşımlara karşı uyardı

Baykar'dan yatırım dolandırıcılığına karşı uyarı geldi. "Halka açık bir şirket" olmadığını vurgulayan Baykar, "hiçbir zaman yatırım teklifinde bulunmadığını" açıkladı.
 - Dünya Ekonomisinin Petrol Damarı
15 Nisan 2024 - 22:47

Dünya Ekonomisinin Petrol Damarı: Hürmüz Boğazı Neden Önemli?

Orta Doğu’da İsrail – İran gerilimi yalnızca bölgeyi değil tüm dünyayı yakından ilgilendiriyor. Dünyada 52 tane boğaz var fakat biri küresel ekonominin şah damarı olarak nitelendiriyor. Öyle ki hem yakın hem de uzak tarihte uğruna büyük bedellerin ödendiği bir petrol koridoru…Hürmüz Boğazı’nın dünya ekonomisindeki yerini ve bölgede yaşanmış olayları Türkiye Gazetesi İçerik Editörü Hidayet Erdem anlattı.
Sona Git
Döviz Çevirici