Dezenflasyon ne demek, ne anlama geliyor? Dezenflasyon nedir?

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Dezenflasyon ne demek, ne anlama geliyor? Dezenflasyon nedir?

Ekonomi Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Son zamanlarda sıklıkla duyduğumuz Dezenflasyon ifadesinin anlamı merak edildi. Vatandaşlar ise arama motorlarında Dezenflasyon nedir, ne anlama geliyor? Dezenflasyon ne demek? sorularının yanıtını araştırmaya başladı. İşte detaylar...

Dezenflasyon kelimesinin anlamı gündemde yer aldı. Sıklıkla duyduğumuz Dezenflasyon nedir, ne anlama geliyor? Dezenflasyon ne demek? Detaylar haberimizde yer alıyor.

DEZENFLASYON NEDİR?

Dezenflasyon, enflasyon oranın zamanla düşmesi anlamına geliyor. Yüksek olan enflasyondan düşük olan enflasyona geçiş esnasında düşen enflasyon sürecini anlatmaktadır. 

DEFLASYON NEDİR, NE DEMEK?

Deflasyon, fiyatların belirli süre aralığında düzenli düşmesidir.

Dezenflasyon ne demek, ne anlama geliyor? Dezenflasyon nedir?

SKİMPFLASYON NEDİR?

Ürünün kalitesinin düşürülmesiyle beraber fiyatının aynı kalmasına hatta artmasına neden olan bir enflasyon türüdür. Ürünün daha az değerli hale gelmesine ve tüketicilerin daha az ürün için daha fazla ödeme yapmasına sebep olmaktadır.

SHRİNKFLASYON NEDİR?

Ürünün fiyatının sabit tutulmasına rağmen miktarının azaltılması anlamına gelmektedir. Tüketicilere daha az ürün sunarak aynı geliri elde etmeye çalışan markalar tarafından kullanılan bir stratejidir.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...