Dünya Bankası'dan enerji fiyatları tahmini: 2023'te yüzde 11 düşecek

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Dünya Bankası'dan enerji fiyatları tahmini: 2023'te yüzde 11 düşecek

EKONOMİ Haberleri

Dünya Bankası enerji fiyatları için 2023 öngörüsünde bulundu. Buna göre, enerji fiyatlarının bu yıl yüzde 59,1 artmasının ardından 2023'te yüzde 11,2 düşmesinin beklendiği bildirildi.

Dünya Bankası, Emtia Piyasaları Görünüm Raporu Ekim 2022 sayısını yayımladı. "Pandemi, Savaş, Resesyon: Alüminyum ve bakır fiyatlarının itici güçleri" başlığıyla yayımlanan raporda, 2023 enerji fiyatlarına ilişkin öngörülere de yer verildi. Bu kapsamda enerji fiyatlarının bu yıl yüzde 59,1 artmasının ardından 2023'te yüzde 11,2 düşmesinin beklendiği belirtildi.

EMTİYA FİYATLARI 2 YIL İÇİNDE GEVŞEYECEK

Raporda, küresel büyümedeki keskin yavaşlamanın ve yaklaşan küresel resesyona ilişkin endişelerin emtia fiyatları üzerinde baskı oluşturduğu belirtildi.

Küresel büyümedeki yavaşlama yoğunlaştıkça emtia fiyatlarının gelecek 2 yıl içinde gevşemesinin beklendiği kaydedilen raporda, ancak fiyatların son 5 yıldaki ortalamalarının oldukça üzerinde kalmaya devam edeceği aktarıldı.

Raporda, Avrupa'da gelecek kış aylarında enerjinin ulaşılabilirliğine ilişkin endişeler yoğunlaşırken enerji piyasalarının bir dizi arz endişesiyle karşı karşıya olduğu belirtilen raporda, beklenenden yüksek enerji fiyatlarının başta gıda olmak üzere enerji dışı fiyatlara yansıyabileceği ve gıda güvensizliğiyle ilgili sorunların uzamasına neden olabileceği ifade edildi.

(AA)

Düzenleyen:  - EKONOMİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...