Afet bölgesinde nöbet değişimi! Yeniden aday yapılmayacaklar

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Afet bölgesinde nöbet değişimi! Yeniden aday yapılmayacaklar

Güncel Haberleri  / Türkiye Gazetesi

31 Mart'ta yapılması planlanan yere seçimlerde AK Parti deprem bölgesindeki 6 ilin belediye başkanını değiştirmeyi planlıyor. Gaziantep’in durumu ise belli değil.

EMRAH ÖZCAN'IN HABERİ - Yerel seçimlere yaklaşılırken AK Parti çalışmalarını hızlandırdı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, 14 Mayıs’ta olduğu gibi yerel seçimlerde de büyük bir değişime gitmesi bekleniyor. Özellikle deprem bölgesinde köklü bir yenilenme gündemde. Erdoğan’ın, AK Parti yönetimindeki K.Maraş, Malatya, Adıyaman, Elâzığ, Kilis ve Şanlıurfa’da mevcut belediye başkanlarını tekrar aday göstermeye sıcak bakmadığı konuşuluyor.

Gaziantep’te ise Fatma Şahin’in anketlerde başarı oranının yüksek çıktığı, bu yüzden değişimin uygulanıp uygulanmayacağına ilerleyen süreçte karar verileceği kaydedildi. Temayül ve anket çalışmalarından da bazı deprem bölgesi illerinde değişim sonucu çıktığı, genel merkez yönetiminin yaraların hızlı şekilde sarılması için bölgede yenilenmenin iyi olacağını vurguladığı belirtiliyor. Öte yandan, bölgede yapılan ilk anketlerle güncel anketlerin karşılaştırılacağı ve kararın buna göre verileceği söyleniyor. 

Genel görüş, bu illerdeki başkanların önemli kısmının değiştirilmesi yönünde... Bölge için özel bir çalışma yürüten Erdoğan, yeni isimler için ince eleyip sık dokuyor. Aday gösterilecek kişilerde öncelikle yönetim tecrübesi ve empati özelliği aranıyor. Çözüm odaklı bakabilen, depremzedelerin dertleriyle hemhâl olabilecek tevazu sahibi kişilerin aday yapılması planlanıyor. Adayların, halkçı ve hizmet odaklı çalışabilecek kişiler olmasına da dikkat edilecek.

Düzenleyen:  - Güncel
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Burak16 Aralık 2023 12:49

Kesinlikle Elazığ Belediye Başkanına haksızlık olur. Dertleri ile dertlenmese o simsiyah saçlar beyaza döner miydi?

Bircan Oturur16 Aralık 2023 12:41

Algı yapılıyor gibi. Elz Bld Bşk. anketlerde çok yüksek çıkıyor. Sürekli halkın arasında ve tevazu sahibi. Çok güzel projeler gerçekleştirdi. Yeniden Bld Bşk. olursa çok güzel projeler düşündüğünü de biliyoruz. Diğer illeri bilmem ama Elazığ bu haberin içinde olmamalıydı.

Sonraki Haber Yükleniyor...