Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

Aktivistler, 'Türkiyeli siyonistleri' deşifre etti: Bizi sorgulayanlar Türkçe biliyordu

Sumud filosuyla Gazze’deki siyonist ablukasını kıran aktivistler, işkence gibi muamelelere maruz bırakıldıkları İsrail’de Türkiye doğumlu kişiler tarafından sorgulandıklarını anlattı.

Kaydet
a- | +A

YILMAZ BİLGEN - Türkiye pasaportu taşıyan 4 bin siyonistin Gazze’deki katliama ortak olmak için İsrail ordusuna katıldığını deşifre etmiştik. Geçen sene haziran ayında manşete taşıdığımız bu gerçekle, Küresel Sumud Filosu’ndakiler de yüzleşti. İsrail’in elinden kurtarılıp İstanbul’a getirilen aktivistler, bu kişilerin kendilerine yaşattıklarını anlattı.

Gazeteci Yaşar Yavuz
Başlık ResmiGazeteci Yaşar Yavuz
Gazeteci Yaşar Yavuz

"ÜLKEMİZİ KÖTÜLEMEMİZİ İSTEDİLER"

Alıkonulduktan sonra getirildikleri Usdud (Aşdod) Limanı’nda Türkçe konuşan askerler tarafından karşılandıklarını söyleyen gazeteci Yaşar Yavuz “Bizi uzun süre sorguya çektiler. ‘Bu işin arkasında Türkiye var’ dememiz için baskı yaptılar” ifadelerini kullandı.

Yavuz, elleri kelepçeli hâlde zırhlı mahkûm aracıyla cezaevine nakledildiklerini belirterek “4 saat süren yolculuk boyunca klimayı açık tuttular. Çok üşüdük. Cezaevine vardığımızda da çok iyi Türkçe bilen askerler bizi sorguya aldı. Her birimiz için ayrı ayrı özel dosya tuttular. Ülkem aleyhine konuşmam için zorladılar. İstediklerini alamayınca darbettiler” açıklamasında bulundu.

BAKMADAN GEÇME
Sumud Filosu aktivisti gözaltına alındı iddiası! İstanbul Valiliği
HABER

Sumud Filosu aktivisti gözaltına alındı iddiası! İstanbul Valiliği'nden jet yalanlama

Dilek Tekocak
Başlık ResmiDilek Tekocak
Dilek Tekocak

"KADINLARI ÇIPLAK ARADILAR"

Dilek Tekocak da aktardıklarıyla Yavuz’u doğruladı. İnsanlık adına utanç verici bir muamele gördüklerini dile getiren Tekocak, "Kadınları çıplak aradılar. Arama sonrası kadın görevli başörtümü vermedi. Sumud tshirtü ile başımı örtmek zorunda kaldım." dedi.

Haziran 2024’te Türkiye pasaportu taşıyan siyonistlerin, soykırımda parmağı olduğuna dikkat çekmiştik.
Başlık ResmiHaziran 2024’te Türkiye pasaportu taşıyan siyonistlerin, soykırımda parmağı olduğuna dikkat çekmiştik.
Haziran 2024’te Türkiye pasaportu taşıyan siyonistlerin, soykırımda parmağı olduğuna dikkat çekmiştik.

TÜRKİYE'DE YARGILANABİLİRLER

Çifte pasaportlu İsrail-Türk vatandaşlarına dair raporlar hazırlayan Kudüs ve Hukuk Derneği Başkanı Avukat Mustafa Eminoğlu ise aktivistlerin beyan ettiklerinin ihbar niteliği taşıdığına dikkat çekti. Acilen gereğinin yapılması gerektiğini vurgulayan Eminoğlu, şunları söyledi:

Bu soykırımda yer alan çifte vatandaşların varlığı artık inkâr edilemez. Sivil inisiyatif bununla ilgili defalarca suç duyurusunda bulundu. Ne yazık ki bir ilerleme kaydedilmedi. Böylesi bir vahşeti işleyen kişiler, Türkiye’ye üçüncü ülkeler üzerinden girip çıkabiliyor. Oysa sosyal medyada yaptıkları paylaşımlarla hepsini tespit etmek mümkün. Türk Ceza Kanunu’na göre bir kişi, yurt sınırları dışında dâhi olsa soykırım veya insanlığa karşı bir suç işlemişse yargılanabilir.

Kudüs ve Hukuk Derneği Başkanı Avukat Mustafa Eminoğlu
Başlık ResmiKudüs ve Hukuk Derneği Başkanı Avukat Mustafa Eminoğlu
Kudüs ve Hukuk Derneği Başkanı Avukat Mustafa Eminoğlu

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Gazete Haberleri Gündem
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.