İzmir'deki orman yangınları kontrol altına alındı

Düzenleyen:
- Güncelleme:

GÜNDEM Haberleri

Ege bugün orman yangınları ile savaştı. İzmir’in Güzelbahçe, Kemalpaşa ve Urla ilçelerinde çıkan orman yangınları ekiplerin havadan ve karadan süren uzun müdahalesiyle kontrol altına alındı. Bölgelerde soğutma çalışmaları devam ediyor.

Son dönemlerde özellikle Ege ve Akdeniz bölgelerinde çıkan orman yangınlarına bir yenisi daha eklendi. Kemalpaşa ilçesi Atatürk Mahallesi Tepeevler mevkiinde henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıkarken ve İzmir-Çeşme Otoyolu'nda da alevler yükseldi. İhbar üzerine bölgelere çok sayıda ekip sevk edilirken yangınlar havadan ve karadan yapılan müdahalelerin ardından kontrol altına alındı.

YERLEŞİM YERLERİNE YAKIN NOKTADAKİ ALEVLER SÖNDÜRÜLDÜ

Yerleşim birimlerine yakın konumda ve sarp arazideki yangının söndürülmesi için İzmir Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı 2 uçak, 4 helikopter, 13 arazöz, 3 su ikmal aracı ve 2 dozerin yanı sıra İzmir Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri ve TOMA araçlarıyla çalışma başlatıldı. Yangın, ekiplerin yaklaşık 2 saatlik müdahalesiyle kontrol altına alındı.

İzmir'deki orman yangınları kontrol altına alındı

ALEVLERİN NEDENİ ARAÇ YANGINI

Güzelbahçe Yaka Mahallesi’nde henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. İzmir Orman Bölge Müdürlüğü, 112'den gelen ihbar üzerine bölgeye 4 uçak, 5 helikopter, 22 arazöz, 5 su ikmal ve 3 dozer sevk edildi. Uzun süren çalışmaların ardından yangın kontrol altına alındı. Urla-Çeşme otobanı Zeytinler Kavşağı civarındaki araç yangının ormana sıçradığı öğrenildi. Soğutma çalışmalarının sürdüğü öğrenildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı - AA

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...