Meteoroloji'den Doğu Anadolu ile Doğu Karadeniz bölgesine uyarı: Gök gürültülü sağanak geliyor

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Meteoroloji'den Doğu Anadolu ile Doğu Karadeniz bölgesine uyarı: Gök gürültülü sağanak geliyor

GÜNDEM Haberleri

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıda Doğu Anadolu'nun kuzey kesimleri ile Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde yerel kuvvetli gök gürültülü sağanak beklendiği açıklandı. Buna göre bu bölgelerdeki vatandaşların herhangi bir olumsuzluğa karşın önlem alması ve tedbirli olması gerektiği belirtildi.

Doğu Anadolu'nun kuzey kesimleri ile Doğu Karadeniz için yağış uyarısı verildi. Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, bugün öğle saatlerinden itibaren Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı, Erzincan ve Artvin çevreleri, Gümüşhane'nin kuzeyi ile Trabzon ve Rize'nin iç kesimlerinde yerel kuvvetli (metrekareye 21-50 kilogram) gök gürültülü sağanak öngörülüyor.

Yağışlar nedeniyle ani sel, su baskını, yıldırım, heyelan, yerel dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgar, kısa süreli fırtına ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

Kaynak: Anadolu Ajansı

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...