MHP lideri Bahçeli'den "İran'dan sonra sıra Türkiye'de" diyenlere net cevap! "Kimse yanlış hesap yapmasın"
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ABD ve İsrail'in İran'a saldırıları sonrası bazı eski ABD'li ve İsrailli siyasetçiler tarafından ortaya atılan "İran'dan sonra sıra Türkiye'de" sözlerine net cevap verdi. Bahçeli, "Üstümüze kimler gelmeyi düşünüyorsa göreceği azamet ve şiddeti de peşinen kabul etmelidir. Hiçbir ülke yanlış hesap yapmamalıdır. Bin dirilerek vatanımıza sahip çıkarız. Korkaklar her gün, kahramanlar bir gün ölür. Ölümden öte köy yoktur; ölürsek şehit, kalırsak gazi oluruz." ifadelerini kullandı.
- Bahçeli, "Üstümüze kimler gelmeyi düşünüyorsa göreceği azamet ve şiddeti de peşinen kabul etmelidir." dedi.
- Bahçeli, "Hiçbir ülke yanlış hesap yapmamalıdır. Bin dirilerek vatanımıza sahip çıkarız. Korkaklar her gün, kahramanlar bir gün ölür. Ölümden öte köy yoktur; ölürsek şehit, kalırsak gazi oluruz." ifadelerini kullandı.
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ABD ve İsrail'in İran'a saldırıları sonrası bazı eski ABD'li ve İsrailli siyasetçilerin "İran'dan sonra sıra Türkiye'de" sözlerine sert tepki gösterdi.
MHP lideri Devlet Bahçeli, partisinin Türkiye Büyük Millet Meclisi'ndeki (TBMM) Grup Toplantısı'nda Orta Doğu'daki sıcak gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.
ABD'Lİ VE İSRAİLLİ İSİMLERİN SKANDAL AÇIKLAMALARI
Bahçeli, "Gerek Tel Aviv medyası, gerekse İsrail eski Başbakanı Bennett şu iddialarda bulunmuş: 'Türkiye yeni İran’dır.' İsrail’in cani Başbakanı; 'hem Şii hem Sünni eksen tarafından tehdit altındayız' açıklamasıyla şer korosuna katılmış. Bir başka Türk ve Türkiye düşmanı Rubin ise 'Ankara 2036’da, Tahran 2026’daki gibi olacak mı?' diye sorgulamış. ABD’nin bir emekli albayı ise 'İran’dan sonra sıra Türkiye’de' diye zırvayı hezeyanla perçinlemiş. Madem böyle iddialar son günlerde yaygınlık kazandı, bizim de bu sapkın görüş ve tehditleri görmezden gelmemiz doğal olarak mümkün değildir." dedi.
"Ölümden öte köy yoktur." diyen MHP lideri Bahçeli, "Zira ölürsek şehit, kalırsak gazi olacağımız tarihi ve manevi hakikat, aynısıyla da farz-ı ayndır. Bu inanca sahip bir kutlu iradeyi, bu iradenin sahibi bir büyük milleti, Türk-İslam mefkûresinin yeryüzüne mühür vurmuş muazzam bir kahramanlığını tehdit edecek, boyun eğdirecek, teslim alacak muhasım bir odağı Cenab-ı Allah henüz nasip etmemiş, henüz yaratmamıştır." ifadelerini kullandı.
Emekli subaydan skandal ifadeler: İran'dan sonra sıra Türkiye'de
"HİÇBİR ÜLKE YANLIŞ HESAP YAPMAMALIDIR"
ABD'li ve İsrailli siyasetçilerin "Sıra Türkiye'de" açıklamalarına tepki gösteren Bahçeli, "Üstümüze kim geliyorsa, kimler gelmeyi düşünüyorsa göreceği azamet ve şiddeti de peşinen kabullenmek durumundadır. Doğruya doğru, yanlışa yanlış demekten vazgeçeceğimizi hiç kimse düşünmemelidir. Hiçbir hain emel sahibi mihrak veya ülke yanlış hesap yapmamalıdır. Bir ölürsek bin diriliz, bin ölürsek bir bir dirilir, bu vatana, bu millete sonuna kadar sahip çıkarız. Korkak her gün, kahraman bir gün ölür. Biz korkak değil, kahraman bir milletin bugünkü serdengeçtileriyiz." şeklinde konuştu.
"BU SALDIRGANLIK GAYRİ MEŞRUDUR"
ABD ve İsrail'in İran'a saldırmasına tepki gösteren Bahçeli şu ifadeleri kullandı:
"ABD’nin Siyonizm’in tahrik ve tertibine gelerek İran’a saldırması bölgesel ve küresel dengeleri sakatlayacak mahiyettedir. Bu saldırganlık gayri meşrudur. Bu saldırganlık gayri hukukidir. Bu saldırganlık gayri ahlakidir. Uluslararası hukuku takan ve tanıyan yoktur. Dünyada orman kanunlarının geçerli olmadığını iddia edecek bir akıl ve mantık sahibi hiç kimseden bahsedilemeyecektir."
ABD’li Cumhuriyetçi’den İsrail'e Türkiye ayarı: Herkes uyansın, NATO üyesi var
"ALİ HAMANEY VE BERABERİNDEKİLERİN KATLEDİLMESİ ALÇAKLIKTIR"
"Hani müzakereler sürüyordu?" diye soran MHP lideri Bahçeli, "Hani görüşmeler devam ediyor; anlaşmaya ve uzlaşmaya yakın olunduğu iddia ediliyordu? 26 Şubat 2026 tarihinde Cenevre’de düzenlenen müzakereler sonrası arabulucu Umman Dışişleri Bakanı; İran’ın zenginleştirilmiş uranyumu sıfırlamayı kabul ettiğini açıklamıştı. ABD ve İran eşzamanlı olarak, müzakerelerde ilerlemenin olduğuna dair mesajlar vermişlerdi. Hatta Cenevre’nin ardından süregelen görüşmelerin Viyana’da devam edeceği bile duyurulmuştu. 28 Şubat 2026 Cumartesi günü malum müzakerelerle ilgili gelişmeleri ele almak maksadıyla İran’ın dini lideri Ali Hamaney, üst düzey görevli siyasetçi ve bürokratlarla toplantı halindeyken İsrail’in saldırması ve sonuçta mezkur toplantıda bulunanların katledilmesi tam anlamıyla alçaklıktır." dedi.
"HAİN VE AJANLAR İÇERİDE OLUNCA KALE KAPISI KİLİT TUTMAMIŞTIR"
MHP Genel Başkanı Bahçeli, "Casuslar İran’ın en kilit ve mahrem alanlarına kademe kademe sızmışlardır. Hain ve ajanlar içeride olunca kale kapısı kilit tutmamıştır. Siyonist eşkıyalık dürte dürte, ite ite ABD’yi İran’a saldırtmıştır. Müzakereler kisvesiyle İran’a tuzak kurulmuştur. Hamaney’in ölümünden sonra MOSSAD ajanlarının yıkıntılar altındaki anlık görüntüleri kayda alarak Netenyahu’nun ofisine göndermesi dehşet uyandıran bir organize saldırganlığın göstergesi değildir de nedir? İran’ın üst yönetimi ile askeri ve stratejik alt yapısı hedef alınmıştır. Tahran yönetimi evvelemirde istihbarat oyunlarına ve bu çerçevede ilerletilen operasyonlara boyun eğmek zorunda kalmıştır." ifadelerini kullandı.
Netanyahu'dan çok konuşulan İran açıklaması! "Biz iyi adamlarız"
"İran mazisi 2500 yüzyılı bulan bir devlet geleneğine sahiptir." diyen Bahçeli, şunları kaydetti:
"Aynı zamanda geniş bir coğrafyanın üzerinde egemenlik kurmuştur. İran İslam Cumhuriyeti’nin siyasi ve toprak bütünlüğü mutlaka korunmalıdır. Hangi etnik veya mezhebi gruba mensup olursa olsun, bu ülkenin tüm vatandaşları mensubiyet onuruyla birlikte tarihi, hukuki ve ahlaki mükellefiyetin gereğini bihakkın yerine getirmelidir. İran İslam Cumhuriyeti’nin geleceğini Siyonist-emperyalist dayatmalar değil sadece ve sadece bu ülke halkının iradesi tayin ve temin edebilecektir. Bunun dışında, bunun hilafında her filli zorlama, her ayak oyunu, her karanlık senaryo uluslararası hukuka ve Birleşmiş Milletler Şartı’na temelden aykırılık anlamına gelecek, dahası insanlık suçu olarak anılacaktır."
"İRAN, İRANLILARINDIR"
Bahçeli, "İran, İranlılarındır. Bu ülkenin etnik ve mezhebi kategorilere parça parça bölünmesi Türkiye ve bölge ülkelerinin yanı sıra küresel siyaseti de çok olumsuz etkileyecektir. Huzur istiyoruz, barış istiyoruz, Siyonist- emperyalist azgınlığı da sonuna kadar reddediyoruz." dedi.
Ali Hamaney için başsağlığında bulunan Bahçeli, "İran’ın dini lideri Hamaney ile birlikte hayatını kaybetmiş bütün isimlere Cenab-ı Allah’tan rahmetler niyaz ediyorum. Dost, kardeş ve komşu ülke İran halkına sabır ve baş sağlığı diliyorum." ifadelerini kullandı.
