Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

Sadettin Saran’ın 2. testinin sonucu negatif mi çıktı? Başsavcılık açıkladı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, “Sadettin Saran’ın özel laboratuvar inceleme sonuçları temiz çıktı” haberlerini yalanladı. Yapılan açıklamada soruşturma dosyasına ulaşan herhangi bir taraf bilirkişi raporunun bulunmadığı belirtildi.

Özetle
Kaydet
a- | +A

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, uyuşturucu soruşturması kapsamında gözaltına alınan ve adli kontrol şartıyla serbest bırakılan Fenerbahçe Başkanı Sadettin Saran hakkında flaş bir açıklama yaptı.

Saran’ın özel laboratuvar sonuçlarının temiz çıktığı haberlerine ilişkin açıklamada, soruşturma dosyasına ulaşan herhangi bir taraf bilirkişi raporu bulunmadığını ifade edildi.

Fenerbahçe Başkanı Sadettin Saran
Başlık ResmiFenerbahçe Başkanı Sadettin Saran

“BİLİRKİŞİ RAPORU BULUNMAMAKTA”

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, tarafından yapılan açıklamada şöyle denildi:

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığımız Kaçakçılık, Narkotik ve Ekonomik Suçlar soruşturma bürosunca yürütülmekte olan 2025/265190 sayılı soruşturması kapsamında; TCK-190 Uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanılmasını kolaylaştırmak için; Özel yer, donanım veya malzeme sağlayan, Kullananların yakalanmalarını zorlaştıracak önlemler alma, kullanmak için uyuşturucu veya uyarıcı madde satın alan, kabul eden veya bulunduran ya da uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanmak suçundan şüpheli Saadettin Saran hakkında bazı basın yayın ve sosyal medya hesaplarından mezkur şüpheliye ait biyolojik materyal inceleme sonuçlarına ilişkin “özel laboratuvar inceleme sonuçları temiz çıktı” şeklinde haberler çıktığı görülmüş ise de, ilgili soruşturma dosyasına ulaşan herhangi bir taraf bilirkişi raporu bulunmamaktadır.

Sadettin Saran’ın 2. testinin sonucu negatif mi çıktı? Başsavcılık açıkladı
Başlık ResmiSadettin Saran’ın 2. testinin sonucu negatif mi çıktı? Başsavcılık açıkladı

Soruşturmada tek raporun Adli Tıp Kurumu’nun hazırladığı rapor olduğunu hatırlatan İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, soruşturmanın gizlilikle devam edeceğini belirtti.

NELER OLMUŞTU?

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen uyuşturucu soruşturması kapsamında "uyuşturucu madde kullanımını kolaylaştırmak" suçundan gözaltına alınan isimlerden biri de Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Sadettin Saran olmuştu.

Sadettin Saran’ın 2. testinin sonucu negatif mi çıktı? Başsavcılık açıkladı
Başlık ResmiSadettin Saran’ın 2. testinin sonucu negatif mi çıktı? Başsavcılık açıkladı

SAÇ TESTİNDE KOKAİN ÇIKMIŞTI

Soruşturma kapsamında kan, idrar, tırnak ve saç örnekleri alınan Saran’ın saç testinde kokain maddesi tespit edilmişti. Saran'ın kan, idrar ve tırnak örneklerinde ise test sonucunun negatif olduğu belirtilmişti.

Saran, test sonucuna itiraz etmiş, "Hayatımda böyle bir madde kullanmadım" diyerek bağımsız bir laboratuvarda ikinci defa test yaptıracağını duyurmuştu. Saran, aynı gün "ek deliller" gerekçe gösterilerek gözaltına alınmış, ifadesi sonrasında "imza atma" şeklindeki adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

Saran hakkında, daha önceden "yurt dışı çıkış yasağı" şeklinde adli kontrol tedbiri uygulandığı öğrenilmişti.

Sadettin Saran’ın 2. testinin sonucu negatif mi çıktı? Başsavcılık açıkladı
Başlık ResmiSadettin Saran’ın 2. testinin sonucu negatif mi çıktı? Başsavcılık açıkladı
ÖNERİLEN HABERLER
Gözaltındaki Sadettin Saran hakkında karar verildi
SPOR

Gözaltındaki Sadettin Saran hakkında karar verildi

ÖNERİLEN HABERLER
Sadettin Saran
GÜNDEM

Sadettin Saran'ın uyuşturucu test sonucu pozitif çıktı

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Gündem
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER
Soru 0 / 6
Türkiye Gazetesi dijital abonelik ve arşiv kampanyamızı ilk nereden duydunuz?

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.