Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

Şanlıurfa'ya var da bize yok mu?

Şanlıurfa'ya var da bize yok mu?
Fotoğraf Başlığı Sanliurfa'ya var da bize yok mu?

Şanlıurfa'ya geçtiğimiz günlerde Meclis Başkanı İsmail Kahraman ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun da katıldığı bir törenle İstiklal Madalyası verilmişti. Milli Mücadelede kahramanlık destanı sergileyen iller, kendilerine de madalya verilmesi için sıraya girdi.

Kaydet
a- | +A

CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, TBMM Başkanlığına bir kanun teklifi vererek Balıkesir'e İstiklal Madalyası verilmesini istedi. Akın, teklifin gerekçesinde, Balıkesir’de yakılan Kuvay-i Milliye meşalesi ışığının tüm Anadolu'yu sardığı ifade etti ve Balıkesir'in bu hareketin ilk ve en kuvvetli halkası olduğunu belirtti.

'VARINI YOĞUNU VATAN SAVUNMASI İÇİN SEFERBER ETTİ'
Akın, "Balıkesir halkı, yaptığı toplantılar ve sonrasında düzenlenen kongrelerle ilk silahlı mücadeleyi başlatarak cepheler kurdu. Varını yoğunu vatan savunması için seferber etti. Balıkesirlilerin işgal karşısında gösterdiği vatanseverlik duygusu ve bu uğurda verdikleri mücadele tarihteki yerini almıştır" ifadelerini kullandı.

İŞTE SIRADA YER ALAN İLLER
Kahramanmaraş, Şanlıurfa ve Gaziantep'in dışında Amasya, Erzurum, Sivas, Samsun, Afyonkarahisar, Denizli, Kütahya, Adana milli mücadelede kahramanlık sergileyen iller arasında yer alıyor.

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Gündem
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.