Son dakika: MİT, Bursa cezaevi aracına saldırının azmettiricisi Zeki Gürbüz'ü etkisiz hale getirdi

Düzenleyen:
- Güncelleme:

GÜNDEM Haberleri

Son dakika haberi: MİT, Bursa'da cezaevi servis aracına yönelik saldırının azmettiricisi, MLKP'nin sözde yöneticilerinden Zeki Gürbüz'ü Suriye'nin Haseke bölgesinde etkisiz hale getirdi.

Terör örgütü PKK'ya döktüğü her kanın hesabı soruluyor. MİT yine nokta bir operasyonla, Bursa'da cezaevi servis aracına yönelik saldırının azmettiricisi, MLKP'nin sözde yöneticilerinden Zeki Gürbüz'ü Suriye'nin Haseke bölgesinde etkisiz hale getirdi.

1 ŞEHİT VERDİĞİMİZ HAİN SALDIRI

20 Nisan'da Bursa'nın Osmangazi ilçesinde Bursa E Tipi Cezaevi'nde görevli infaz koruma memurlarını taşıyan servis aracına, el yapımı patlayıcıyla saldırı düzenlenmişti.

Patlamada infaz koruma memurlarından Cengiz Yiğit şehit olmuş, 1'i ağır, 4 kişi ise yaralanmıştı.

3 ŞÜPHELİ YAKALANDI

Saldırının ardından başlatılan soruşturma kapsamında terör örgütü MLKP üyesi Seda Baykal, Dilek Aksu ile Mehmet Mustafa Uskar, 17 Eylül'de düzenlenen operasyonla İzmir'in Dikili ilçesinde yakalanmıştı.

Ardından diğer faillerin yakalanması için yürütülen çalışmalarda yeni bir gelişme yaşandı.

AZMETTİRİCİ ZEKİ GÜRBÜZ ÖLDÜRÜLDÜ

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), saldırının azmettiricisi Marksist Leninist Komünist Parti (MLKP)'nin sözde Suriye Genel Sorumlusu ‘Ahmet Şoreş’ kod adlı Zeki Gürbüz'ü, Suriye'nin Haseke bölgesinde etkisiz hale getirdi.

Gürbüz'ün, 16 Ağustos 2022’de sınır hattımızda askerlerimize yönelik gerçekleştirilen roketli saldırıların bizzat azmettiricisi ve planlayıcısı olduğu da belirlenmişti.

YUNANİSTAN İADE ETMEDİ

MLKP’nin silahlı aparatı FESK sorumlusu olarak uzun yıllar faaliyet gösterdikten sonra 2008 yılında örgütün Türkiye sorumlusu olarak görevlendirilen Gürbüz, İtalya’ya gitmek üzere 2012 yılında Türkiye’den illegal yollarla çıkış yaptı.

2013 Şubat ayında da Yunanistan’da yakalanarak cezaevine konuldu. Türkiye Cumhuriyeti’nin, Gürbüz’ün iade edilmesi taleplerine karşın Yunanistan tarafından iade edilmeyip 2013 Nisan’da denetimli serbestlikle salıverildi.

FAALİYETLERİ

Ardından 2013’te Yunanistan’dan Irak’a, akabinde Suriye’ye geçerek tekrar MLKP’de yönetici olarak faaliyet göstermeye başladı.

Gürbüz, 2020’den itibaren kurulan MLKP Suriye Yürütme Komitesi Sekreteri ve Askeri Alan Sorumlusu olarak faaliyet yürüttü.

Ayrıca, örgütün para/finans kaynaklarını da yöneten Gürbüz, tüm alanlara para transferi gerçekleştirdi.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR...

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...