Tur otobüsünde yangın! 43 yolcu ölümden döndü
İzmir’den İstanbul’a gitmek üzere yola çıkan tur otobüsünde çıkan yangın yürekleri ağza getirdi. Otobüsteki 43 yolcu şoförün yardımıyla güvenle tahliye edilirken, otobüs ise hurdaya döndü. Kimseye bir şey olmadığını belirten otobüs şoförü “Son anda müdahale ettik, çok şükür kimsenin burnu kanamadan kurtulduk” dedi.
- Otobüs şoförü, arkadan gelen araçların selektörle uyarması üzerine durumu fark etti.
- Şoför aracı emniyet şeridine çekerek 43 yolcuyu tahliye etti.
- Olayda ölen ya da yaralanan olmadı.
- Yangın itfaiye ekipleri tarafından kontrol altına alındı.
- Yolun iki şeridi trafiğe kapatılarak önlem alındı.
- Tahliye edilen yolcular, bölgeye sevk edilen başka araçlarla yolculuklarına devam etti.
İzmir’den İstanbul’a yola çıkan Fatih Şahin idaresindeki tur otobüsü TEM Otoyolu'nun Tepeören mevkisinde bilinmeyen bir nedenle bir anda alev aldı. İstanbul istikametinde ilerleyen otobüsten saat 06.00 sıralarında yükselen dumanları, çevredeki sürücüler fark etti.
SÜRÜCÜLER SELEKTÖRLE UYARDI
Sürücülerin selektör yaparak uyarması üzerine otobüs şoförü durumu fark etti. Şoför Şahin, aracı hızla emniyet şeridine çekerek yolcuları tahliye etti.
OTOBÜS HURDAYA DÖNDÜ
Kısa sürede büyüyen alevler tüm otobüsü sararken, ihbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye ve polis ekibi sevk edildi. Yangın ekipler tarafından kontrol altına alınırken, otobüs tamamen yanarak metal yığınına döndü.
43 YOLCU TAHLİYE EDİLDİ
Olayda ölen ya da yaralanan olmaması ise büyük bir faciayı önledi. Polis ekipleri yolun 2 şeridini trafiğe kapatarak önlem aldı. Tur otobüsündeki 43 yolcu, bölgeye sevk edilen başka araçlarla yolculuklarına devam etti.
“ALEVLER OTOBÜSÜ SARDI”
Otobüs şoförü Faruk Şahin, korku dolu olayı şöyle anlattı:
Yolda gidiyordum, arkadan gelen arabalar selektör yapmaya başladı. Biz de aracı hemen sağa çektik. Araçtan indik, bir baktık alev almaya başladı. Hemen yolcuları dışarı tahliye ettik. Alevler otobüsü bir anda sardı. İzmir’den geliyoruz, İstanbul’a tura geldik. 43 yolcu vardı, toplamda 45 kişiydik. Kimseye bir şey olmadı. Son anda müdahale ettik, çok şükür kimsenin burnu kanamadan kurtulduk.
