Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

Vatandaş kavgalardan şikayetçi: Vekillere edep dersi verilsin

TBMM’deki kavga ve tartışmalardan rahatsız olan vatandaşlar, Dilekçe Komisyonu’na dikkat çeken talepler iletti. Başvurularda milletvekillerine “ahlak ve edep dersi verilmesi” istenirken, dokunulmazlıkların daraltılması da gündeme getirildi.

Özetle Dinle
Kaydet
a- | +A

HABER MERKEZİ / ANKARA - TBMM Genel Kurulunda milletvekilleri arasında zaman zaman yaşanan kavga ve tartışma görüntüleri vatandaşı bıktırdı. Meclis Dilekçe Komisyonuna başvuran vatandaşlar, TBMM Genel Kurul çalışmalarında sergiledikleri bazı tutum ve davranışlar nedeniyle milletvekillerine din kültürü, genel ahlak ve edep derslerinin verilmesini istedi.

Başvurular arasında milletvekillerinin Meclis dışındaki eylemleri ile Meclis içindeki kavga ve saygısızlık niteliğindeki davranışlarının yasama dokunulmazlığı kapsamından çıkarılarak cezai yaptırıma tabi tutulması da talep edildi.

ÖNERİLEN HABERLER
Dilekçe Komisyonu
GÜNDEM

Dilekçe Komisyonu'na gelen ilginç talepler: 'Sol şerit' işgalcisine ceza kesilsin

"NAFAKAYA SÜRE SINIRI GETİRİLSİN"

Dilekçe Komisyonuna ayrıca çekişmeli boşanma davalarının süresinin kısaltılması, nafakaya süre sınırı getirilmesi yönünde de başvuru yapıldı.

Vatandaşlardan gelen başvurular arasında evli ve çocuklu ailelerin banka borçlarına yardım edilmesi talebi de yer aldı.

Komisyondan ayrıca 50 yaş üstü kişilere sosyal medya yasağı getirilmesi istendi.

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Gündem
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.