Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

Bayramda en çok Efes ziyaret edildi! Kültür duraklarını toplam 1,5 milyon kişi gezdi

Bayramda en çok Efes ziyaret edildi! Kültür duraklarını toplam 1,5 milyon kişi gezdi

Türkiye’nin kültürel mirasına yönelik rağbet Kurban Bayramı tatilinde dikkat çekici seviyelere ulaştı.

Özetle Dinle
Kaydet
a- | +A

MURAT ÖZTEKİN - Bayramda Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı müze ve ören yerlerinde 1 milyon 514 bin 211 ziyaretçi ağırlandı.

İLK SIRADA EFES VAR

Söz konusu zaman zarfında en fazla ziyaretçi ağırlayan ören yeri 119 bin 143 ziyaretçiyle İzmir’deki Efes oldu. Efes’i 113 bin 34 ziyaretçiyle Denizli Hierapolis (Pamukkale) ve 65 bin 446 ziyaretçiyle Şanlıurfa’daki Göbeklitepe ören yerleri takip etti. Zelve-Paşabağlar ve Zeugma Mozaik Müzesi de en çok tercih edilen kültür durakları arasında yer aldı.

ÖNERİLEN HABERLER
Muñoz’un Göbeklitepe fotoğrafları Almanya’da
KÜLTÜR - SANAT

Muñoz’un Göbeklitepe fotoğrafları Almanya’da

Açıklama yapan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, “Müzelerimizde ve ören yerlerimizde hayata geçirdiğimiz restorasyon çalışmaları, ziyaretçi odaklı uygulamalar ve yeni müzecilik anlayışımız kültür rotalarımıza olan ilgiyi her geçen gün daha da artırıyor. Kültürel mirasımıza gösterdikleri yoğun ilgi için tüm ziyaretçilerimize teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Kültür - Sanat
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER
Soru 0 / 6
Türkiye Gazetesi dijital abonelik ve arşiv kampanyamızı ilk nereden duydunuz?

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.