Cem Karaca neden vatandaşlıktan çıkarıldı?

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Cem Karaca neden vatandaşlıktan çıkarıldı?

Kültür - Sanat Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Cem Karaca vatandaşlıktan çıkarıldı mı, neden çıkarıldı? | Türk rock müziği sanatçısı, besteci, tiyatrocu, sinema oyuncusu Cem Karaca hayatı ile merak uyandırmaya devam ediyor. Hayatı ile ilgili filmler yapılan Cem Karaca hakkında neden vatandaşlıkta çıkarıldığı araştırılıyor. Peki, Cem Karaca neden vatandaşlıktan çıkarıldı? İşte detaylar…

Cem Karaca neden vatandaşlıktan çıkarıldı? Cem Karaca hayatı ile merak uyandırmaya devam ediyor. Hayatı ile ilgili filmler yapılan Cem Karaca hakkında neden vatandaşlıkta çıkarıldığı araştırılıyor. Peki, Cem Karaca neden vatandaşlıktan çıkarıldı? Detaylar haberimizde…

CEM KARACA NEDEN VATANDAŞLIKTAN ÇIKARILDI?

12 Eylül darbesi sonrası Sıkıyönetim Mahkemesi tarafından Melike Demirağ, Selda Bağcan, Şanar Yurdatapan ve Sema Poyraz ile birlikte Cem Karaca da yurda çağrıldı. 13 Mart 1981'e kadar süre tanındı. Bonn'da yaşayan Cem Karaca, yurda dönmek için ek süre istedi. 15 Temmuz 1982'ye kadar Cem Karaca'nın süresi uzatıldı ancak Karaca, Türkiye'ye dönmeyeceğini belirtti ve süresi dolduktan sonra ise 6 Ocak 1983'te Türk vatandaşlığından çıkarıldı. Cem Karaca’nın vatandaşlıktan çıkarılma gerekçesi olarak şarkılarında kullandığı sözler ve fikirler gösterildi.

Cem Karaca neden vatandaşlıktan çıkarıldı?

CEM KARACA’NIN TÜRKİYE’YE DÖNÜŞÜ

1985'te Karaca, arkadaşı Mehmet Barı aracılığıyla Başbakan Turgut Özal ile görüşerek, ülkeye geri dönme isteğini bildirdi ve Münih'e gelen Özal ile konuştu. Özal'ın olumlu yanıt vermesi ile hukuki işlemler başlatıldı. Yıl sonunda vatandaşlıktan çıkarılmasına sebep olan davadan beraat etti. 1987'de de hakkında verilen gıyabi tutuklama kararı kaldırıldı. 29 Haziran 1987'de Cem Karaca, Türkiye'ye döndü. Aynı yıl Merhaba Gençler ve Her Zaman Genç Kalanlar albümünü çıkardı. Bu albüm o senenin en çok satan albümlerinden biri oldu. 1988'de bu albümü Töre takip etti. Bu albüm sonrası Cem Karaca, yasaklı olduğu TRT ekranlarına da çıkmaya başladı.

Düzenleyen:  - Kültür - Sanat
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...