Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu: İzmir adayları yarın açıklanacak

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu: İzmir adayları yarın açıklanacak

Politika Haberleri  / Türkiye Gazetesi

AK Parti'de yerel seçim mesaisi hızlandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul ve Ankara adaylarının ardından İzmir adaylarının da yarın belli olacağını açıkladı. Türkiye'nin İsveç'in NATO'ya üyeliğini resmen onaylamasına ilişkin de konuşan Erdoğan, ABD Başkanı Biden'ın Kongre üyelerine gönderdiği F-16 mektubunu hatırlatarak, "Oradan gelecek kararı bekliyoruz" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hazreti Ali Camii'nde cuma namazının ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Erdoğan'ın gündem başlıklarında Türkiye'nin İsveç'in NATO'ya üyeliğini resmen onaylaması, 7 Ekim'den bu yana Filistin'de soykırıma varan katliamlar gerçekleştiren İsrail'in Lahey'de yargılanması ve yerel seçimler vardı. 

F-16'LAR TÜRKİYE'YE VERİLECEK Mİ?

ABD'nin Türkiye'ye satışını durdurduğu F-16'ların, İsveç'in NATO üyeliğinin onaylamasıyla Türkiye'ye gönderilip gönderilmeyeceği yeniden gündem oldu. ABD Başkanı Joe Biden’ın Türkiye’ye F-16 savaş uçağı satışını gecikmeden onaylamaları için Kongre üyelerine gönderdiği mektubu hatırlaran Erdoğan, şunları söyledi:

"Hamdolsun meclisimizden geçti ve dün itibarıyla da bana geldi ben de imzaladım ve akşam da Resmi Gazete'de yayımlandı. Şu anda bir gün önce Biden, o da yazılı bir adeta talimatla tüm gerek Temsilciler Meclisi'ne gerek diğer meclislere gönderdi ve onların da bir an önce bunu meclislerinden çıkarması talebini ifade etti, söyledi. Orayı da bekliyoruz.

Tabii bir an önce oradan gelecek olan netice bizler için F-16'ların Türkiye'ye gönderilmesi sürecini ve bunun yanında tüm tamir, bakım, bunlarla ilgili sürecin başlamasını inşallah sağlayacaktır, bunu bekliyoruz. Dışişleri Bakanımız yakın takipte o da bu işin takibini yapıyor. Blinken ile bu süreci devam ettiriyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu: İzmir adayları yarın açıklanacak

TÜRKİYE'NİN DURUŞU İÇİN ÇOK İSABETLİ OLDU

Tabii bu adımla attığımız bu adımla şu anda gerek Kanada, gerek İsveç tüm Batı ülkeleri hepsi bu atılan adımla Türkiye'nin duruşunu göstermesi bakımdan bu çok çok isabetli olmuştur ve NATO için de ayrı bir güç kaynağı olmuştur yaklaşımında bulundular biz de aynı kararlılıkla devam ediyoruz."

İSRAİL'İN LAHEY'DE YARGILANMASI

Erdoğan, 7 Ekim'den bu yana abluka altındaki Gazze Şeridi'ne saldırılar düzenleyen İsrail'in Uluslararası Adalet Divanında (ICJ) yargılanmasına da değindi. Erdoğan, İsrail aleyhine karar çıkmasını beklediğini kaydederek şöyle devam etti:

"Dün Güney Afrika Cumhurbaşkanı ile bu konuda bir görüşmem oldu. Çünkü Güney Afrika bu Lahey'i falan çok yakından takip ediyor ve onların müracaatı ile oradaki süreç başladı. Şu an itibarıyla Güney Afrika Cumhurbaşkanının yakın takibi bizler için ayrı biz zenginliktir. Onların takibi olsun, bizim buradan bir hukukçular grubu Lahey'e gittiler, onlar da bu işi yakından takip ediyorlar ve bu takibimiz neticesinde gerek Adalet Divanı'ndan gerek Uluslararası Ceza Mahkemesi'nden İsrail aleyhine çıkacak kararı bekliyoruz."

İZMİR ADAYLARI YARIN AÇIKLANACAK

İstanbul ve Ankara'nın ardından İzmir adaylarının da yarın açıklanacağını kaydeden Erdoğan bir sonraki durağın ise Eskişehir olacağını söyledi. İzmir ve Eskişehir'i önemsediklerini belirten Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü:

"Şimdi yarın İzmir'deyim. İzmir'de hem aday açıklamaları yapacağız hem de orada geniş, kapsamlı, büyük bir kapalı spor salonu toplantısı yapacağız. Ertesi gün Eskişehir'e geçeceğim. Eskişehir'de yine aynı şekilde aday tanıtım toplantısı yapacağız ve Eskişehir'i, İzmir'i önemsiyoruz. Buralarda yapacağımız toplantılarla da nasıl ki İstanbul, Ankara'da da çok çok güçlü sesler çıkardıysak buralarda da güçlü sesler çıkararak Cumhur İttifakı'nın nasıl 31 Mart'a hazırlandığını göstereceğiz."

MURAT KURUM'LA 'YENİDEN İSTANBUL'

Erdoğan, Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan Adayı Murat Kurum'un dün açıkladığı vaat ve projelerini ise 'heyecan verici' olarak nitelendirdi. Erdoğan, "Murat Bey'in gerçekten heyecan dolu, İstanbul'un bütün konularına ne denli hakim olduğunu gördüm ve bundan dolayı da bir Genel Başkanı olarak bir Cumhurbaşkanı olarak mutluluk duydum ve inanıyorum ki 31 Mart akşamı Murat Kurum'la 'yeniden İstanbul'u yaşayacağız" dedi.

 

Düzenleyen:  - Politika
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...