İçinde şifa saklı: Faydasını duyunca çöpe attığınıza pişman olacaksınız

Düzenleyen:
- Güncelleme:
İçinde şifa saklı: Faydasını duyunca çöpe attığınıza pişman olacaksınız

Sağlık Haberleri

Cevizin içindeki perdeye benzeyen zarlar, en az cevizin kendisi kadar faydalı. Bu zarlar hem akciğere yararlı hem de öksürüğe karşı etkili. Peki, cevizin iç zarı başka neye iyi gelir, nasıl kullanılır sizler için derledik.

Cevizi kırdıktan sonra içinden çıkan perde görünümlü kabuklar görünüm itibari ile akciğere benziyor. Bu zarlarla yapılan kür, akciğeri temizliyor. Sağlıklı nefes alıp vermek için cevizin iç zarları ile hazırlanan su faydalarıyla şifa dağıtıyor. Cevizi tükettikten sonra içindeki zarları atmayın, saklayın. Çünkü akciğeri andıran bu ceviz perdesi zarı, akciğer sağlığı üzerinde oldukça etkili. Genellikle çay olarak tüketilen ve buruk bir tadı olan ceviz zarını kaynatıp içmek hem öksürüğü kesiyor hem de iyi bir balgam söktürücü olarak biliniyor. İşte cevizin iç zarının yararları…

Balgamı söküp atıyor: Güçlü antioksidan özelliği olan ceviz içi zarı sürekli rahatsızlık veren ve günlük hayatı etkileyen balgam sorununu ortadan kaldırıyor.

Bağışıklık sistemini güçlendiriyor: Vücuttaki mikropların yok edilmesinde fayda sağlıyor. Ceviz perdesi zarı düzenli tüketildiğinde ise bağışıklığı bir zırh kadar güçlendiriyor

Astıma iyi geliyor: Tedavi edilmezse ciddi sorunlara neden olabilen astım hastalığı için ceviz içi zarından çay yapıp içmek yarar sağlıyor. Ceviz içi zarından elde edilen su, solunum yollarını rahatlatıyor ve astımın etkilerini azaltıyor.

Bağırsakları çalıştırıyor:Sindirim sistemi için önemli olan bağırsaklarda zaman zaman bakteriler oluşuyor. Bu bakteriler vücutta ağrılı ve sancılı bir sürece neden oluyor. Bunun önüne geçmek için ise cevizin içindeki gizli hazine olan ceviz zarından faydalanmak gerekiyor.

İçinde şifa saklı: Faydasını duyunca çöpe attığınıza pişman olacaksınız

CEVİZ ZARI NASIL TÜKETİLİR?

Cevizin içindeki zar çoğu zaman çöpe atılır. Ancak bu zarla hazırlanan kür, akciğerleri temizler.

Cevizin içinden çıkan ince zar kabuklardan bir kür hazırlayıp sabah akşam içebilirsiniz. Eğer inatçı öksürüğünüz varsa, etkisini hemen görecek ve şiddetli öksürükten kurtulacaksınız. İsteğinize göre ceviz kabuğu suyu içerisine bir kaşık bal da ilave edebilirsiniz.

CEVİZ ZARI SUYU NASIL HAZIRLANIR?

Ceviz zarı/perdesi suyunu hazırlamak için bir büyük fincan suyu kaynatın. 1 tutam ceviz perdesini kaynamış suya atın. Yaklaşık 2-3 dakika, suyun rengi değişene kadar ağzı kapalı bir şekilde bekleyin. Ceviz zarı suyunu her gün bir bardak içebilirsiniz.


Düzenleyen:  - Sağlık
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...