Ali Koç: TFF seçimlerinde, Kulüpler Birliği olarak birden çok adayın çıkmasını istiyoruz

Düzenleyen:
- Güncelleme:

SPOR Haberleri

Fenerbahçe Kulübü ve Kulüpler Birliği Başkanı Ali Koç, Türkiye Futbol Federasyonu'nun yaklaşan başkanlık seçimine tek adayla gitmesini istemediklerini söyledi. Kulüpler Birliği Vakfı toplantısı sonrası açıklamalarda bulunan Koç, mevcut başkan Mehmet Büyükekşi'nin önümüzdeki seçimlerde tek aday olması konusunda "TFF seçimlerinde, Kulüpler Birliği olarak birden çok adayın çıkmasını istiyoruz" dedi.

Ali Koç'un açıklamalarından satırbaşları şöyle:

"Toplantımızın ana maddesi TFF seçimiyle alakalıydı. Böyle bir toplantı iki hafta önce yaptık. Oradan çıkan sonuç netice doğrultusunda şöyle bir karar verdik; TFF Başkanlığına aday olan veya aday olacaklar kimse, gelip projelerini bize anlatmaları, bizlerin de kulüpler olarak sıkıntılarımızı bu konularda istişare yapmaktı."

 "Uzun zamandır Türkiye'de seçimler tek adayla yapılıyor. Bizler Kulüpler Birliği olarak birden çok adaylı seçimlerin yapılmasının daha uygun olacağını düşünüyoruz. Ama tabii bu bizim kontrolümüzde olan bir durum değil. "

"AMİRİMİZ MEHMET BÜYÜKEKŞİ'DİR"

"Kulüpler Birliği Vakfı'nın başkanı, futbolunun en önemli paydaşlarının temsilcisi olarak bunun not edilmesini istiyoruz. Görünen o ki yine tek adaylı seçime gidiyoruz. Sayın Büyükekşi sağ olsun, geldi, yaptıklarını, bundan sonra yapacaklarını, düşündüklerini anlattı. Biliyorsunuz bizim amirimiz TFF ve başkanıdır. Ama bugün futbolun en önemli paydaşları kulüplerdir. Ama bugün baktığınızda sözü en az çıkan kulüplerdir. Hangi konudan bakarsanız bakan en az söz sahibi olan kulüplerdir."

Ali Koç: TFF seçimlerinde, Kulüpler Birliği olarak birden çok adayın çıkmasını istiyoruz

Kuruçeşme Divan Otel’de gerçekleşen toplantıya Süper Lig kulüpleri yöneticileri ve Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Büyükekşi katıldı. Galatasaray, Alanyaspor, Antalyaspor, Çaykur Rizespor ve Sivasspor'un yöneticileri ise katılmadı. 

"BÜYÜKEKŞİ'DEN MEMNUNUZ"

TFF Başkanı Büyükekşi’nin iyi niyetli çalışmalarından memnun olduklarını vurgulayan Başkan Ali Koç, “Kulüpler Birliği Vakfı’nda büyük bir çoğunluğu Mehmet Büyükekşi’nin çalışmalarından ve çabalarından memnun. 11 buçuk aylık bir mesai sonrası iyi niyetli olduğu algısı çoğunlukta. Fakat bazı kulüplerimiz de desteklemiyor. Şimdi destekleyen ve desteklemeyen kulüpleri burada tek tek saymanın bir manası yok. Herkesi memnun etmek kolay değil. Geldiğimiz noktada yapılan çalışmalar neticesinde ve başka bir adayın da olmaması sebebiyle Mehmet Bey’e ortak alınan karar neticesinde destek verildiğini söylemek isterim” açıklamalarında bulundu.

SÜPER LİG GELİRLERİ DÜŞÜK

Süper Lig’de takım gelirleri seviyesinin oldukça düşük olduğuna vurgu yapan Başkan Koç, “Ligde şampiyonluk priminin bile 1 milyon Euro’nun altında olduğunu görüyoruz. Böylece Süper Lig şampiyonunun geliri Euroleague’in altında kaldığını görüyoruz. Sıralamaya göre bazı kulüplerin çok daha küçük rakamlar elde ettiğini görüyoruz. Bu tekerlek bu şekilde dönmez. Bu gelirlerin artması için Federasyon tarafından atılımlar olduğu masada da konuşuldu. Ama bu durumda da ne kadar artar emin değiliz” ifadelerini kullandı.

Tartışılacak ve çözüme kavuşturulacak bir çok konunun varlığından bahseden Başkan Ali Koç, “Passolig, yayın ihaleleri, yabancı sınırı, yarı otomatik ofsayt sistemi ve birçok konuda çalışmaların yapılması ve hızlandırılması gibi birçok konu var. Mehmet Büyükekşi 470 kişilik kadrosundan 100 kişi ile yollarının ayrıldığını dile getirdi. Bu büyük bir rakam. İşin ciddiye alındığının bir göstergesidir” diyerek sözlerini tamamladı.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...