Beşiktaş-Galatasaray rekabeti: 21 futbolcunun ilk derbisi
Süper Lig'in 25'inci haftasında 7 Mart Cumartesi günü oynanacak Beşiktaş-Galatasaray derbisinde toplam 21 futbolcu, şans bulmaları halinde ilk defa iki takım arasındaki derbi maçta görev yapacak.
- Beşiktaş'ta 12, Galatasaray'da ise 9 futbolcu, kariyerlerinde ilk kez derbi tecrübesi yaşayacak.
- Beşiktaş'ta en tecrübeli isim Necip Uysal; ligde Galatasaray'a karşı 17 maçta forma giydi.
- Galatasaray'da Barış Alper Yılmaz, ligde Beşiktaş'a karşı 8 maçla en tecrübeli isim olarak öne çıkıyor.
Derbi maçta karşı karşıya gelecek siyah-beyazlılar ve sarı-kırmızılı takımda toplam 21 futbolcu, şans bulmaları halinde ilk defa Beşiktaş-Galatasaray derbisinin heyecanını yaşayacak.
Siyah-beyazlılarda teknik direktör Sergen Yalçın'ın forma vermesi durumunda 12 oyuncu, Dolmabahçe'deki müsabakada ilk defa Beşiktaş formasıyla sarı-kırmızılı ekibe karşı mücadele edecek. Galatasaray'da ise 9 futbolcu, şans verilmesi halinde kariyerlerinde ilk kez sarı-kırmızılı renklerle Beşiktaş'a karşı görev alacak.
BEŞİKTAŞ'TA 12 FUTBOLCU
Siyah-beyazlılarda 12 oyuncu, teknik direktör Sergen Yalçın'ın şans vermesi halinde ilk kez Galatasaray derbisinin heyecanını tadacak. Devis Vasquez, Emmanuel Agbadou, Amir Murillo, Yasin Özcan, Taylan Bulut, Junior Olaitan, Kristjan Asllani, Jota Silva ve Hyeon-gyu Oh'nun yanı sıra altyapı patentli Emre Bilgin, Devrim Şahin ile Ahmet Sami Bircan, şans bulmaları durumunda ilk kez Galatasaray'a rakip olacak.
Süper Lig'de derbi zamanı: Sergen Yalçın'ın Galatasaray ve ve Okan Buruk karnesi
GALATASARAY'DA 9 FUTBOLCU
Teknik direktör Okan Buruk'un görev vermesi durumunda 9 futbolcu, Galatasaray formasıyla ilk kez Beşiktaş derbisinde oynayacak. Genç oyuncular Yusuf Dağhan Kahraman, Furkan Koçak, Ada Yüzgeç, Can Armando Güner ve Arda Ünyay'ın yanı sıra Yaser Asprilla, Gökdeniz Gürpüz, Renato Nhaga ve Noa Lang, şans bulursa ilk kez Galatasaray formasıyla siyah-beyazlı takıma karşı mücadele edecek.
Galatasaray'da Beşiktaş derbisi öncesi 2 isimden sevindiren haber
BEŞİKTAŞ'TA EN TECRÜBELİ NECİP UYSAL
Siyah-beyazlı takımda aralık ayında kadro dışı kalan Necip Uysal, Galatasaray'a karşı en fazla forma giyen isim olarak ön plana çıkıyor. Beşiktaş'ta A takımda ilk kez 2009-2010 sezonunda forma şansı bulmaya başlayan 34 yaşındaki oyuncu, sarı-kırmızılılar karşısındaki derbilerde ligde 17 maçla en fazla mücadele eden oyuncu konumunda. Siyah-beyazlılarda belki de 17'nci ve son sezonunda kadro dışı kalan tecrübeli futbolcu, Galatasaray'a karşı 7 galibiyet, 1 beraberlik ve 9 yenilgi yaşadı.
Ersin Destanoğlu 6, Salih Uçan ve Milot Rashica 4'er, Rıdvan Yılmaz ile Emirhan Topçu ise 3'er defa Beşiktaş formasıyla sarı-kırmızılı ekibe karşı görev yaptı.
Galatasaray'ın 3 maçlık derbi hasreti: Beşiktaş karşısında ilk peşinde
GALATASARAY'DA EN TECRÜBELİ BARIŞ ALPER YILMAZ
Sarı-kırmızılı takımda Barış Alper Yılmaz, ligde 8 maçla Beşiktaş derbisinin atmosferini en fazla yaşayan isim olarak dikkat çekiyor. Galatasaray'da 5'inci sezonunu geçiren 25 yaşındaki kanat oyuncusu, siyah-beyazlılara karşı ilk derbisine 2021-2022 sezonunda çıktı. Barış Alper, ligde Beşiktaş'a karşı forma giydiği 8 maçta gol sevinci yaşayamadı.
Lucas Torreira, 7 defa siyah-beyazlı ekibe karşı sahada yer alırken; Mauro Icardi ve Abdülkerim Bardakcı 6'şar, Davinson Sanchez 5, Kaan Ayhan, Mario Lemina ve Yunus Akgün 4'er, Gabriel Sara ile Victor Osimhen ise 3'er defa bu derbide forma giydi.
