Koltukta Aslan var! Galatasaray deplasmanda Sivas'ı mağlup etti

- Güncelleme:
Koltukta Aslan var! Galatasaray deplasmanda Sivas'ı mağlup etti

Spor Haberleri

Sarı kırmızılı takım Mertens’in golüyle öne geçti. Sivas’ın Ulvestad ile bulduğu gol tartışmalı şekilde VAR müdahalesiyle iptal edildi. Erdoğan ile tabelayı eşitleyen Yiğido uzatmada Barış Alper’e teslim oldu

YALIMCAN SARPYEL'İN HABERİ

Galatasaray, Sivaspor’u 2-1 yenerek liderliğini sürdürdü. Sarı kırmızılılar ligin en zorlu deplasmanlarından olan Sivas’ta üstüne üstlük çok ağır ve bozuk zeminde üç puanı almayı başardı. İlk devrede Aslan’ın bariz üstünlüğü vardı; Mertens golünü attı, Gomis boş kaleye kaçırdı. İkinci yarıda Rıza Çalımbay’ın öğrencileri oyuna denge getirip beraberliği de buldu. Cimbom, sonradan oyuna giren Barış’ın uzatmalardaki golüyle kazanmayı bildi.

MERTENS FARKI

Sarı kırmızılılar orta sahanın en dirençli ismi Torreira’nın yokluğunda oyunu tutmakta bir hayli zorlandı. İstanbulspor maçının yıldızı Gomis de formsuz olunca ileride de istediği ritmi yakalayamadı. 27’de Boey, Berkan’ın defans arasına pasında çizgiye inip ortaladı. Mertens gelişine vurup topu ağlarla buluşturdu: 1-0. 32’de Cimbom farkı açmaya çok yaklaştı. Kerem’in pasında Gomis boş kaleye vurdu. Son anda Goutas topu çizgiden çıkardı.

Koltukta Aslan var! Galatasaray deplasmanda Sivas'ı mağlup etti

SON NEFESTE

İkinci yarı enteresan bir pozisyonla başladı. 50’de Sivas kazandığı serbest vuruşu ön direğe kullandı. Ulvestad’ın vuruşu Muslera’dan döndü. Karambolde Robin şutladı, Uruguaylı eldiven yine çıkarsa da Ulvestad’ın son vuruşunda top çizgiyi geçti. Daha sonrasında pozisyonu izleyen Erkan Özdamar golü iptal etti. 80’de Sabia’nın harika pasını Erdoğan asiste çevirdi: 1-1. Pes etmeyen Cimbom 90+5’te Barış’ın golüyle üç puanı kaptı.

GOLÜ NİYE İPTAL ETTİN?

Galatasaray, Fenerbahçe’ye bir gün önce emanet verdiği liderliği Sivas’ta geri aldı. Ancak maça damga vuran olay, Sivaspor’un 1-0 gerideyken bulduğu golün iptal edilmesi oldu. 50’de yaşanan karambolde Muslera’nın iki defa çıkardığı topu son olarak Ulvestad ağlara gönderdi. Sivassporlular sevinirken, VAR hakemi Özgüç Türkalp, Erkan Özdamar’ı monitöre çağırdı. Yaklaşık 6 dakika pozisyonu inceleyen Özdamar, endirekt vuruşa hükmetti. 

OTYAKMAZ: NEDEN?

Kararı kimse tam olarak anlamadı. Yayıncı kuruluş da ofsayt çizgisini göstermedi. Özdamar’ın ‘pasif ofsayt’ durumundaki Sivassporlu Robin Yalçın’ın, Nelsson’u engellediği gerekçesiyle ‘aktif’ hâle geldiği için ofsayt kararı verdiği öğrenildi. Sivasspor cephesi karara isyan etti. Başkan Mecnun Otyakmaz, “Bu golün neden iptal edildiğini TFF’ye soracağız. 20 yıldır Özgüç Türkalp adını duymaktan bıktık. Bunların hiç emekliliği falan gelmiyor mu?” dedi. 

BİZ DE MEMNUN DEĞİLİZ

Galatasaray’ın hocası Okan Buruk, Sivasspor’un hakem isyanıyla ilgili soruya “Biz de hakem kararlarından memnun değiliz. Net olarak o pozisyonu göremedim. Kendi teknik ekibimden birileri ofsayt olduğunu söyledi” dedi. Kötü bir zeminde oynadıklarını söyleyen Okan Hoca “Seyir zevki çok yüksek olmasa da güzel maç oldu. Böyle bir zemin üzerinde maçı kazandığımız için çok mutluyuz. Lider olduğumuz için de çok mutluyuz” diye konuştu. 

Bu video da ilginizi çekebilir...

Düzenleyen:  - Spor
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...