Süper Kupa finalinin tarihi belli oldu! Süper Kupa maçı ne zaman ve hangi statta oynanacak?

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Süper Kupa finalinin tarihi belli oldu! Süper Kupa maçı ne zaman ve hangi statta oynanacak?

Spor Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Milyonlarca Türk futbolseverin merakla beklediği Süper Kupa maçı ile ilgili araştırmalar devam ediyor. Kulüpler ve TFF bunun için birkaç kez bir araya gelirken bir sıcak gelişme yaşandı. Şuan için finalin Samsun ya da deprem bölgesinde oynanmasına yönelik görüşler çıktı ancak net bir karara varılmadı. Kesin olan şey ise final maçının Mart ayında oynanması.

Galatasaray ve Fenerbahçe'nin oynayacağı Süper Kupa maçının tarihi merak konusu olmaya devam ediyor. Milyonlarca futbolsever ‘Fenerbahçe ile Galatasaray arasındaki Süper Kupa ne zaman, nerede oynanacak?’ sorusunu araştırmaya başladı. Yapılan görüşmelerde Samsun ya da deprem bölgesinde finalin oynanması beklerken tarih Mart olarak belirlendi. 

İKİ KULÜP BAŞKANI O TARİHİ İSTEMEDİ 

Fenerbahçe ile Galatasaray arasında 29 Aralık 2023’te Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da oynanması planlanan Süper Kupa finali için henüz net tarih verilmedi. Ancak hem kulüpler hem de TFF yetkilileri bu konu üzerinde istişare yapmaya devam ediyor. 

Maçın önce Samsun’da oynanması kararı alındı, tarih olarak Ocak ayının son haftası planlandı. Ancak kulüpler fikstürün yoğunluğunu gerekçe gösterdi. Taraflar yeniden bir araya geldi. İki kulüp başkanı Ali Koç ve Dursun Özbek, maçın deprem bölgesinde oynanması teklif etti, TFF memnuniyetle karşıladı.

Süper Kupa finalinin tarihi belli oldu! Süper Kupa maçı ne zaman ve hangi statta oynanacak?

SÜPER KUPA FİNALİ NE ZAMAN OYNANACAK? 

Ancak deprem bölgesindeki statların zeminlerinin uygun olmaması nedeniyle kararsız kalındı. Stat yerinin yeniden gözden geçirilmesi beklenirken, maçın ise Mart ayı içerisinde kesin olarak oynanacağı bilgisine ulaşıldı.

ÜCRETLER İADE EDİLECEK 

Fenerbahçe ve Galatasaray'a ödenen 4 milyon dolar (yaklaşık 123 milyon TL), Türkiye Futbol Federasyonu tarafından kulüplerin alacaklarından kesilerek Suudi Arabistan'a iade edilmesine karar verilirken hem Galatasaray hem de Fenerbahçe, TFF'nin bu önerisini kabul etti.

Düzenleyen:  - Spor
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...