Trabzon'da Zaha'nın gecesi, Aslan zirveye yeniden ortak oldu (Trabzonspor - Galatasaray: 1-5 Maç Sonucu)

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Trabzon'da Zaha'nın gecesi, Aslan zirveye yeniden ortak oldu (Trabzonspor - Galatasaray: 1-5 Maç Sonucu)

Spor Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Galatasaray, Fenerbahçe'nin evinde 2 puan kaybettiği Trendyol Süper Lig'in 21. haftasında Trabzonspor'u 1-5 mağlup ederek zirvede puanları yeniden eşitledi. Wilfried Zaha 2 gol, 1 asistle eleştirilere yanıt verdi. Trabzon'da farkı açan goller Kerem Aktürkoğlu'ndan geldi.

Galatasaray zorlu geçmesi beklenen Trabzonspor deplasmanında 3 puanı 5 golle alarak şampiyonluk mesajı verdi. Zaha'nın 90'da attığı 3. gol VAR'a takıldı...

Sarı-kırmızılılar mücadeleden 5-1'lik skorla galip ayrıldı ve puanını 54'e yükseltti. Fenerbahçe'nin evinde Samsunspor ile 1-1 berabere kalmasının ardından Aslan, Trabzon deplasmanından aldığı 3 puanla sarı-lacivertlilerle zirvede puanları eşitledi.

Galatasaray, Süper Lig'in 22. haftasında perşembe günü RAMS Park'ta İstanbulspor ile karşı karşıya gelecek.

ZAHA ÜÇLEMEYE YAKLAŞTI

Galatasaray'ın Fildişi Sahilli yıldızı Wilfried Zaha, Icardi'nin yerinde oynadığı maçta 2 gol, attı, 1 asist yaptı, 3. golü VAR'a takıldı.  Zaha mücadelenin 13 ve 61. dakikalarında rakip fileleri havalandırdı. Deneyimli futbolcu ayrıca Kaan Ayhan'ın golünde de asist yaptı.

31 yaşındaki oyuncu böylece Süper Lig'deki gol sayısını 8'e çıkardı. UEFA Şampiyonlar Ligi gruplarında da 1 kez fileleri havalandıran Zaha'nın bu sezon toplam 9 golü bulunuyor.

Karşılaşmaya 11'de başlayan Wilfried Zaha 90 dakika sahada kaldı.

KEREM AKTRÜKOĞLU 10 GOLE ULAŞTI

Galatasaray'ın son 2 golünü atan Kerem Aktürkoğlu bu sezonki 10. golünü kaydetti. 25 yaşındaki futbolcu bu gollerin 7'sini Süper Lig'de, 3'ünü UEFA Şampiyonlar Ligi grup ve elemelerinde attı.

GALATASARAY TRABZONSPOR İLK KEZ 5 GOL ATTI

Galatasaray, Süper Lig tarihinde ilk kez Trabzonspor'a bir maçta 5 gol attı.

Trabzonspor'un Süper Lig'e yükseldiği 1974-1975 sezonunda başlayan 50 yıllık rekabette Galatasaray, rakibine karşı aldığı en farklı galibiyeti tekrarladı. Karadeniz temsilcisi karşısında en farklı skorlu galibiyetini 26 Mayıs 2001'de İstanbul'daki lig maçında 4-0'lık sonuçla alan sarı-kırmızılılar, yine 4 farklı kazandı. Bu sonuç Galatasaray'ın Trabzon deplasmanında aldığı en farklı galibiyet olarak kayıtlara geçti.

Galatasaray, Süper Lig'de Trabzonspor'a ilk kez 5 gol attı. Sarı-kırmızılılar, daha önce 2001, 2004, 2005, 2009 ve 2014'te rakip fileleri dörder kez sarsmıştı.

Trabzon'da Zaha'nın gecesi, Aslan zirveye yeniden ortak oldu (Trabzonspor - Galatasaray: 1-5 Maç Sonucu)

KAAN AYHAN SİFTAH YAPTI

Sarı-kırmızılıların 3. golünü Kaan Ayhan kaydetti. Mücadelenin 64. dakikasında Wilfried Zaha'nın pasıyla ceza sahası içi sol tarafında topla buluşan Kaan, çaprazdan uzak köşeye yaptığı vuruşta meşin yuvarlağı ağlara gönderdi ve skoru 3-0 yaptı.

Bu sezon orta sahada, defansın ortasında ve sağ bekte görev yapan 29 yaşındaki futbolcu, Trabzonspor maçında da sol bekte oynadı. Başarılı futbolcu attığı golle bu sezonki ilk gol sevincini yaşadı.

Maça 11'de başlayan Kaan Ayhan 77. dakikada yerini Tete'ye bıraktı.

Trabzon'da Zaha'nın gecesi, Aslan zirveye yeniden ortak oldu (Trabzonspor - Galatasaray: 1-5 Maç Sonucu)

Trabzon'da Zaha'nın gecesi, Aslan zirveye yeniden ortak oldu (Trabzonspor - Galatasaray: 1-5 Maç Sonucu)

Stat: Papara Park

Hakemler: Abdülkadir Bitigen, Erdem Bayık, Mustafa Sarvanlar

Trabzonspor: Uğurcan Çakır, Hüseyin Türkmen, Baniya (Dk. 46 Mehmet Can Aydın), Benkovic (Dk. 64 Bakasetas), Eren Elmalı, Berat Özdemir, Mendy, Bardhi (Dk. 79 Umut Güneş), Visca, Fountas (Dk. 84 Göktan Gürpüz), Enis Destan

Galatasaray: Muslera, Boey, Nelsson, Abdülkerim Bardakçı (Dk. 45 Sanchez), Kaan Ayhan (Dk. 76 Tete), Torreira (Dk. 76 Ndombele), Kerem Demirbay (Dk. 76 Berkan Kutlu), Barış Alper Yılmaz, Mertens (Dk. 82 Icardi), Kerem Aktürkoğlu, Zaha

Goller: Dk. 13 ve 61 Zaha, Dk. 64 Kaan Ayhan, Dk. 80 ve 90+5 Kerem Aktürkoğlu (Galatasaray) Dk. 79 Enis Destan (Trabzonspor)

Sarı kartlar: Dk. 38 Baniya (Trabzonspor), Dk. 51 Torreira, Dk. 66 Abdülkerim Bardakçı (Yedek kulübesinden), Dk. 72 Nelsson, Dk. 90 Barış Alper Yılmaz (Galatasaray)

Düzenleyen:  - Spor
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...