Tesla'nın ses getiren ürününün tasarımı için çalıntı iddiası

Düzenleyen: / Kaynak: Futurism
- Güncelleme:
Tesla'nın ses getiren ürününün tasarımı için çalıntı iddiası

TEKNOLOJİ Haberleri  / Futurism

Elon Musk'ın elektrikli araç şirketi Tesla, yükselen başarısıyla diğer otomobil şirketlerine de ilham oluyor. Fakat bu kez henüz yeni sayılan ürününün tasarımı hakkında çalıntı iddiaları ortaya çıktı.

Dünyanın en zengin insanı olan Elon Musk'ın sahibi olduğu elektrikli araç şirketi Tesla, başarısı ve sunduğu ürünlerle adından söz ettirmeyi başarıyor. Fakat Futurism tarafından bugün yayınlanan habere göre şirket bu kez de ses getiren ürünlerinden birinin tasarımı çalıntı olduğu iddiasıyla gündemde.

TESLA' NIN KEDİ YATAĞI TASARIMI HAKKINDA ÇALINTI İDDİASI

Tesla, bir değişiklik yaparak haziran ayında Cybertruck adında kedi yatağı satışa sundu. Firmanın konsepti kalan bu ürün dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. Fakat Tesla Cybertruck tasarımının Çinli Hulumao adlı başka bir şirketin kedi yatağı tasarımıyla oldukça benzerlik gösteriyor.

Tesla'nın ses getiren ürününün tasarımı için çalıntı iddiası

Hulumao adlı şirketin kedi yatağı, 2017 yılında yani henüz Cybertruck çıkmadan önce tasarım ödülü aldı. Instagram hesabından paylaşım yapan Hulumao adlı şirket, Elon Musk'a seslenerek iki ürünün oldukça benzediğini belirtti ve tasarımının çalıntı olduğu iddiasından bulundu. Hulumao, konuyla ilgili şu sözleri dile getirdi:

"Sevgili Bay Elon Musk, birbirimizi tanımasak da, üzerinde Tesla logolu ürünümüzü tanıttığınız ve Çin'de sattığınız için çok teşekkür ederiz. Bu arada bu modeli Çin'deki Tesla şirketi için hiçbir zaman üretmediğimize ve tasarımın lisansını da size vermediğimize eminiz. Bu konuda bir yanlış anlaşılma olmalı."

Tasarımın çalıntı olduğu iddiasıyla ilgili Elon Musk ya da Tesla yöneticileri tarafından herhangi bir açıklama gelmedi. Fakat sosyal medya kullanıcıları, iki ürünün oldukça benzediği konusunda hemfikir.

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: Futurism
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...