Hatay'da balıkçıları korkutan görüntü! Devasa köpek balığı halata dolandı

Hatay'da Akdeniz açıklarında bir teknenin çapa halatına devasa büyüklükte köpek balığı dolandı. Balıkçılar korku dolu anlar yaşarken, 45 dakika süren mücadele sonucunda köpek balığından kurtuldular.

Kaydet
|

Balıkçı Mustafa Oktay ve ekibi, Dörtyol sahilinden tekneyle Akdeniz'e açıldı. Payas açıklarına geldiklerinde denize demir atan Oktay'ın teknesinin çapa halatına büyük bir köpek balığı takıldı.

Köpek balığını halattan kurtarmak için 45 dakika mücadele veren Oktay ve ekibi o anları kamera ile görüntüledi. Halatı silkeleyerek köpek balığını halattan kurtaran balıkçılar, köpek balığının büyüklüğü karşısında şaşkınlık yaşadı.

BAKMADAN GEÇME
Burası Türkiye! Oltaya 6 metrelik köpek balığı takıldı
HABER

Burası Türkiye! Oltaya 6 metrelik köpek balığı takıldı

Yaşadıkları anları cep telefonu kamerasına kaydeden Mustafa Oktay, 35 yıldır balıkçılıkla uğraştığını belirterek şu ifadeleri kullandı:

"BU KADAR BÜYÜK BİR KÖPEK BALIĞINI İLK DEFA GÖRDÜM"

"Payas açıklarındaydık, çok enteresan bir olay oldu. Teknenin çapa halatına büyük bir köpek balığı sarmıştı. Yaklaşık 45 dakika uğraştık. Halata sıkıca dolanmıştı. Kancayla müdahale ettik, elimizi atmadık çünkü ısırır diye korktuk. 6-7 metre boyundaydı, tekneyle neredeyse aynı uzunluktaydı. Daha önce kılıç balığı çapanın halatına dolanmıştı ama bu kadar büyük bir köpek balığını ilk defa gördüm. Çok korktuk ama sonunda zarar görmeden kurtulduk."

Whatsapp İkon Facebook İkon
Paylaş
Paylaş
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Yaşam
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
SONRAKİ HABER

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.