MasterChef Kars Böreği tarifi! Kars Böreği nasıl yapılır? Kars gravyer peyniri ile böreği tarifi, yapılışı ve malzemeleri nelerdir?

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
MasterChef Kars Böreği tarifi! Kars Böreği nasıl yapılır? Kars gravyer peyniri ile böreği tarifi, yapılışı ve malzemeleri nelerdir?

Yemek Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Kars böreği nasıl yapılır? MasterChef'te bu akşam yarışmacılardan şefler tarafından Kars Böreği yapılması istendi. Peki, Kars Böreği gravyer peyniri tarifi, yapılışı ve malzemeleri nelerdir? İşte, MasterChef Kars Böreği tarifi!

MasterChef Kars Böreği tarifi! MasterChef'te bu akşam yarışmacılardan şefler tarafından Kars Böreği yapılması istendi. Peki, Kars Böreği gravyer peyniri tarifi, yapılışı ve malzemeleri nelerdir? İşte, MasterChef Kars Böreği tarifi haberimizde...

MASTERCHEF KARS BÖREĞİ YAPILIŞI

Malzemeler:

  • Yufka için:

    • 4 su bardağı un
    • 1 su bardağı süt
    • Yarım su bardağı su
    • 1 çay bardağı sıvı yağ
    • 1 tatlı kaşığı tuz
  • İç harcı için:

    • 200 gram gravyer peyniri (rendelenmiş)
    • 200 gram beyaz peynir veya lor peyniri
    • 1 su bardağı lor peyniri
    • 1 yumurta
    • Yarım çay bardağı sıvı yağ
    • Tuz (damak zevkinize göre)
  • Üzeri için:

    • 1 yumurta sarısı (süslemek için)
    • Çörek otu veya susam (isteğe bağlı)

KARS BÖREĞİ NASIL YAPILIR?

  1. Unu geniş bir kaba alın. Ortasını açarak süt, su, sıvı yağ ve tuzu ekleyin. Yumuşak bir hamur yoğurun. Hamuru üzerini örtüp 30 dakika dinlendirin.

  2. Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp merdane yardımıyla ince yufkalar açın.

  3. İç harcı için rendelenmiş gravyer peyniri, beyaz peynir veya lor peyniri, lor peyniri, yumurta ve sıvı yağı karıştırarak harcı hazırlayın. Harcı tuzla tatlandırın.

  4. Hazırladığınız yufkanın içine iç harcı koyup rulo şeklinde sarın.

  5. Sardığınız ruloyu helisel şekilde dolayarak gül şekli verin ve yağlı kağıt serili tepsiye yerleştirin.

  6. Üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu veya susam serpin.

  7. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

  8. Fırından çıkan Kars böreğini sıcak servis yapabilirsiniz.

Bu tarifle, gravyer peyniriyle zenginleştirilmiş lezzetli bir Kars böreği elde edebilirsiniz. Afiyet olsun!

Düzenleyen:  - Yemek
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...