Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

ABD Başkanı Trump’tan ‘dini liderlik’ açıklaması: Daha az isteyen bir başkan daha olmamıştır

ABD Başkanı Trump’tan ‘dini liderlik’ açıklaması: Daha az isteyen bir başkan daha olmamıştır
Fotoğraf Başlığı ABD Başkanı Trump’tan ‘dini liderlik’ açıklaması: Daha az isteyen bir başkan daha olmamıştır

ABD Başkanı Trump, bölgedeki son gelişmelere ilişkin yaptığı açıklamalarda, Tahran’ın dini lideri olmayı dünyada isteyen en son kişi olduğunu söyledi. Esprili bir dille Tahran yönetiminden kendisine ‘dini liderlik’ teklifi geldiğini öne süren Trump, bu görevi kesin bir dille yapmak istemediğini belirtti.

Özetle Dinle
Kaydet
a- | +A

ABD-İsrail’in İran’a yönelik başlattığı savaşın 27. gününde ABD Başkanı Trump’tan İran ile ilgili dikkat çeken açıklamalar geldi. Konuşmasında daha önce sekiz savaşı sonlandırdığını vurgulayan ABD Başkanı, “İnsanlar bunu biraz unutuyor ama şu anda bir tane daha kazanıyoruz. O kadar büyük bir zafer kazanıyoruz ki, Ortadoğu’da İran’a karşı yaptığımız gibi bir şeyi daha önce kimse görmedi.” İfadelerinde bulundu.

ABD Başkanı Trump’tan ‘dini liderlik’ açıklaması: Daha az isteyen bir başkan daha olmamıştır
Başlık ResmiABD Başkanı Trump’tan ‘dini liderlik’ açıklaması: Daha az isteyen bir başkan daha olmamıştır

“O GÖREVİ DAHA AZ İSTEYEN BİR BAŞKAN DAHA OLMAMIŞTIR”

Esprili bir dille Tahran yönetiminden kendisine ‘dini liderlik’ teklifi geldiğini öne süren Trump, bu görevi kesinlikle istemediğini belirterek şu ifadelerde bulundu:

"İran'ın başında olma görevini, o görevi daha az isteyen bir ülke başkanı hiç olmamıştır. Ben istemiyorum. Söyledikleri bazı şeyleri dinliyoruz, çok net duyuyoruz; "seni bir sonraki dini lider yapmak istiyoruz" diyorlar. "Hayır teşekkürler, istemiyorum." Ama minnettarlığımı ifade etmek istiyorum."

ABD-İSRAİL'İN İRAN'A SALDIRILARI

İsrail ve ABD, Tahran ile Washington yönetimleri arasında müzakereler sürerken 28 Şubat'ta İran'a askeri saldırı başlattı.

İran da İsrail'in yanı sıra ABD üslerinin bulunduğu Katar, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve Bahreyn başta olmak üzere bazı bölge ülkelerinde belirlediği hedeflere saldırılarla karşılık verdi. ABD-İsrail saldırılarında, eski İran lideri Ali Hamaney'in yanı sıra çok sayıda üst düzey yetkili öldü.

ÖNERİLEN HABERLER
Netanyahu
DÜNYA

Netanyahu'nun eşinden pişkin açıklama: Çocuklarım babaları yüzünden aşağılanıyor

Beyaz Saray
DÜNYA

Beyaz Saray'da bir ilk! Melania Trump zirveye insansı robotla katıldı

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Dünya
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.