ABD casus uçaklarından Karadeniz'de tek başına sorti

Düzenleyen:
ABD casus uçaklarından Karadeniz'de tek başına sorti

DÜNYA Haberleri

ABD casus uçakları, Rusya ve Ukrayna arasında gerçekleşen savaş nedeniyle Karadeniz’de sorti yapmaya başladı. Açık çağrı koduyla Karadeniz üzerinde keşif ve gözetleme yapan uçaklar bölgeye Sicilya’dan geliyor.

Dünya, Rusya ve Ukrayna arasında gerçekleşen savaşa kilitlendi. Savaş nedeniyle ülkeler hava sahalarını uçuşa kapattı. Karadeniz hava sahası boş kalırken ABD’nin Global Hawk insansız hava aracı, Karadeniz’de tek başına sorti yapıyor. Savaş sebebiyle Karadeniz semalarında herhangi bir uçak uçuş yapmazken ABD’nin insansız hava araçları uçuş gerçekleştiriyor. 2 casus uçak, gizlenmeye ihtiyaç duymadan Karadeniz üzerinde kara kısımlarını gözetliyor.

 

DAHA ÖNCE DE UÇTULAR
Rusya’nın Ukrayna’ya ilk saldırıyı gerçekleştirdiği gün de Forte çağrı isimli uçaklar, Ukrayna sınırındaki hareketliliği gözlemlemişti. Savaşın yoğunlaşması nedeniyle Forte 11 isimli uçak, Karadeniz’de hiç durmadan uçuyor. ABD’ye ait uçaklar, Sicilya’daki Sigonella Deniz Üssü’nden kalkıp Yunanistan hava sahasından geçip Bulgaristan üzerinden Karadeniz’e çıkıyor.

Global Hawk insansız hava araçları gece, gündüz ve her türlü hava koşulunda elde ettiği görüntüleri merkeze iletiyor. Global Hawk’ların akaryakıt ihtiyaçlarını da yine ABD’nin tanker uçakları karşılıyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...