Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

Dünya bunu konuşuyor! 'Influencer seti' oyuncağına tepki yağdı

Dünya bunu konuşuyor! 'Influencer seti' oyuncağına tepki yağdı
Fotoğraf Başlığı Dünya bunu konuşuyor! Influencer seti oyuncağına tepki yağdı

İngiltere merkezli perakende devi Argos’un satışa sunduğu “influencer seti” oyuncağı, küçük çocukları sosyal medya içerik üretimine özendirdiği gerekçesiyle hem çocuk hakları savunucularının hem de ebeveynlerin büyük tepkisini çekti.

Özetle Dinle
Kaydet
a- | +A

Birleşik Krallık’ın en köklü perakende zincirlerinden Argos, kendi markası Chad Valley etiketiyle piyasaya sürdüğü yeni oyuncağıyla tartışmaların odağında yer aldı. Tamamen ahşaptan üretilen bu "influencer seti"; minyatür tripod, kamera, mikrofon, tablet ve akıllı telefon maketlerinden oluşuyor.

Üretici firma seti masum bir “rol yapma oyunu” olarak pazarlasa da eleştirmenler durumun hiç de masum olmadığı görüşünde. İki yaşındaki çocukların bile ellerine mikrofon alıp "yayıncılık" taklidi yapmaya teşvik edilmesi ebeveynlerin tepkisini çekti.

Dailymail'in haberine göre, çocukluğun masum bir dönem olduğunu savunan sivil toplum kuruluşları ve endişeli ebeveynler, bu oyuncağa karşı adeta savaş açtı.

Dünya bunu konuşuyor! Influencer seti oyuncağına tepki yağdı
Başlık ResmiDünya bunu konuşuyor! Influencer seti oyuncağına tepki yağdı

"İZLENMENİN VE BEĞENİLMENİN ÖNEMLİ BİR ŞEY OLDUĞUNU ÖĞRETİYORUZ"

"Akıllı Telefonsuz Çocukluk" hareketinin kurucularından Daisy Greenwell, sert bir dille tepki göstererek, "İki yaşındaki bir bebeğin gerçekten böyle bir oyuncağa ihtiyacı var mı? Biz çocuklara dünyayı keşfetmeyi değil, başkaları tarafından izlenip beğenilmenin çok önemli bir şey olduğunu aşılıyoruz. Bu çok tehlikeli" diyerek uyarıda bulundu.

Dünya bunu konuşuyor! Influencer seti oyuncağına tepki yağdı
Başlık ResmiDünya bunu konuşuyor! Influencer seti oyuncağına tepki yağdı

İki çocuk annesi Lucy Simpson da oyuncağın çocuklara sahte bir "kusursuzluk" dünyasını dayattığını söyledi. Simpson, "Çocuklarımıza daha bu yaşta selfie çekmeyi bir iş gibi gösteremeyiz. Kusurları saklayan ve hayatı olduğundan farklı gösteren bu dünyayı çocuklara sunmak büyük bir sorumsuzluktur" dedi.

Eleştirilerin odağındaki Argos cephesinden henüz resmi bir açıklama gelmedi. Sosyal medyadaki öfke dalgası ise büyümeye devam ediyor.

ÖNERİLEN HABERLER
Trump Starmer
DÜNYA

Trump Starmer'ı o skeçle hedef aldı, görüntüler gündem oldu: Ya bana bağırırsa?

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Dünya
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.