İsrailli bakandan Netanyahu'ya tehdit! 'Saldırılar durdurulursa...'

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
İsrailli bakandan Netanyahu'ya tehdit! 'Saldırılar durdurulursa...'

Dünya Haberleri  / Anadolu Ajansı

İsrail'in aşırı sağcı bakanları Gazze'ye yönelik saldırıların devam etmesini istiyor. Ben Gvir, "Saldırılar durursa hükümetten ayrılırım" tehdidinde bulunurken, Bezalel Smotrich ise "Varlığımızı sürdürebilmemizin tek yolu budur" dedi.

İsrail ordusu, 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ndeki saldırılarını sürdürüyor. 25 bini aşkın Filistinli hayatını kaybederken, en az 63 bin kişi de yaralandı. Yaklaşık 2,3 milyon kişinin yaşadığı bölgede halk yerinden edilirken ve açlıkla mücadele sürerken, İsrailli bakanlar ise saldırıların sürmesini istiyor.

"SAVAŞ DURDURULURSA HÜKÜMETTEN AYRILIRIM"

Haaretz gazetesinde yer alan habere göre İsrail'in aşırı sağcı Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir, partisinin haftalık olağan toplantısında Gazze'ye yönelik saldırılar hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Gazze'ye yönelik saldırıların sürmesini isteyen Ben-Gvir, "Savaşın durdurulmasına karar verilirse bu hükümetin bir parçası olmayacağım" ifadesini kullandı.

'SALDIRILARI ARTIRIN' ÇAĞRISI

Ben-Gvir gibi aşırı sağcı ve Filistin karşıtı görüşleriyle öne çıkan Maliye Bakanı Bezalel Smotrich de partisinin haftalık toplantısında Gazze'ye yönelik saldırıların artırılması çağrısı yaptı.

Smotrich, "Rehineleri gerçekten eve getirebilmemizin ve burada egemen ve güvenli bir Yahudi devleti olarak varlığımızı sürdürebilmemizin tek yolu budur" dedi.

Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...