İstanbul ve çevresinde kar yağışı başladı! Görüş mesafesi düştü, trafik tıkandı

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:

Güncel Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

Meteoroloji ve AKOM'un uyarılarının ardından İstanbul'da beklenen kar başladı. Çatalca'da araçlar yollarda kaldı, Fatih ve Eyüpsultan'da yollar beyaza büründü. Bolu Dağı'nda ise etkisini gösteren kar sonrası görüş mesafesi 20 metreye düştü. Kar kalınlığı 50 santimetreyi buldu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün (MGM) İstanbul'a kar uyarılarının ardından İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) da saat verdi.

Pazar günü karla karışık yağmur, akşam saatlerinden itibaren kar şeklinde etkili olmasının beklendiği kaydedilen açıklamada, pazartesi öğle saatlerine kadar ise yerel kuvvetli kar yağışı geçişlerinin yaşanabileceği uyarısında bulunuldu.

AKOM'un uyarıları sonrası İstanbul'un çevresinde ve İstanbul'un bazı kesimlerinde kar yağışı etkili olmaya başladı. Türkiye'nin en önemli geçiş güzergahlarından birisi olan Bolu Dağı’nda da yağış artarak devam ediyor.

İstanbul ve çevresinde kar yağışı başladı! Görüş mesafesi düştü, trafik tıkandı

ÇATALCA'DA ARAÇLAR YOLDA KALDI

İstanbul'un yüksek kesimlerinde kar yağışı akşam saatlerinde başladı. Çatalca’da yoğun kar yağışı nedeniyle Gümüşpınar Mahallesi'ne giden yol kapandı.

Birçok araç yolda kalırken, bir otomobil de kayarak yoldan çıkıp yan yattı. Yan yatan otomobilde bulunan 2 kişiyi ise vatandaşlar kurtardı.

FATİH VE EYÜPSULTAN'DA DOLU YAĞDI

Akşam saatlerinde Fatih ve Eyüpsultan'da etkili olan dolu yağışı caddeleri ve araçların üzerini beyaza bürüdü. Bazı araçlar ise karda ilerlemekte zorluk yaşadı.

 Arnavutköy’de de etkili olan yoğun kar yağışı araçların üzerini beyaz örtü ile kapladı.

İstanbul ve çevresinde kar yağışı başladı! Görüş mesafesi düştü, trafik tıkandı

GÖRÜŞ MESAFESİ 20 METREYE DÜŞTÜ

Kar kalınlığının 50 santimetreye ulaştığı Bolu Dağı'nda sis zaman zaman ulaşımı olumsuz etkiliyor. Özellikle Bakacak, Darıyeri ve Sarıçökek mevkilerinde sis sebebiyle görüş mesafesi 20 metreye kadar düştü.

Sürücü Ramazan Çolak, "Bugün Bolu Dağı'nda yoğun kar ve sisli bir hava var. Ulaşımda herhangi bir sıkıntı yok. Şuanda Topuk Yaylasına gidiyorum. Orası biraz karışık. Orada şu anda kar 1 metreye yaklaştı. Yani 100 santimetre oldu ama ulaşımda sorun olmuyor. Yollarımız açık" dedi.

İstanbul ve çevresinde kar yağışı başladı! Görüş mesafesi düştü, trafik tıkandı

BURSA'DA TRAFİK KİTLENDİ

Bursa İznik'te gece saatlerinden itibaren yoğun kar yağışı etkisini gösterdi. İznik-Yenişehir yolunda oluşan buzlanma nedeniyle trafik durma noktasına geldi.

İstanbul ve çevresinde kar yağışı başladı! Görüş mesafesi düştü, trafik tıkandı

Buz pistine dönen yolda seyir halinde olan bir kamyonet ise adeta dans ederek ilerledi. Kamyonetin arkasında seyir halinde olan bir otomobil sürücüsü ise o anları cep telefonu ile kayıt altına aldı.

Düzenleyen:  - Güncel
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...