Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

Tutuklu Şişli Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan İBB davasına dahil edildi! Bir kez daha tutuklandı

Tutuklu Şişli Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan İBB davasına dahil edildi! Bir kez daha tutuklandı
Fotoğraf Başlığı Tutuklu Sisli Belediye Baskani Resul Emrah Sahan IBB davasina dahil edildi! Bir kez daha tutuklandi

Görevden alınan tutuklu Şişli Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan'ın İBB'deki yolsuzluk soruşturmasından da tutuklanmasına karar verildi.

Kaydet
a- | +A

İstanbul Büyükşehir Belediyesine (İBB) yönelik yolsuzluk soruşturması kapsamında, başka suçtan cezaevinde bulunan Resul Emrah Şahan, "çıkar amaçlı suç örgütüne üye olmak" ve "irtikap" suçlarından da tutuklamasına kararı verildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca, tutuklanmasının ardından İBB Başkanlığı görevinden uzaklaştırılan Ekrem İmamoğlu'nun da aralarında bulunduğu zanlılar hakkında "suç örgütü yöneticisi olmak", "suç örgütüne üye olmak", "irtikap", "rüşvet", "nitelikli dolandırıcılık", "kişisel verileri hukuka aykırı ele geçirmek" ve "ihaleye fesat karıştırmak" suçlarından yürütülen soruşturma devam ediyor.

Tutuklu Şişli Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan İBB davasına dahil edildi! Bir kez daha tutuklama talep edildi - 1. Resim
Başlık ResmiTutuklu Şişli Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan İBB davasına dahil edildi! Bir kez daha tutuklama talep edildi - 1. Resim

BAKMADAN GEÇME
CHP
HABER

CHP'de "mutlak butlan" seferberliği: Genel Merkezi direniş üssüne çevirecekler

'KENT UZLAŞISI'NDAN TUTUKLANMIŞTI

Soruşturma kapsamında, daha önce "PKK/KCK terör örgütüne yardım etmek" suçundan tutuklanıp, Şişli Belediye Başkanlığı görevinden uzaklaştırılan Şahan'ın sevk edildiği adliyede işlemleri tamamlandı.

Savcılıkça sulh ceza hakimliğine sevk edilen Şahan’ın, “çıkar amaçlı suç örgütüne üye olmak” ve “irtikap” suçlarından da tutuklanması kararlaştırıldı.

İBB'ye yönelik yolsuzluk soruşturması kapsamında, alınan etkin pişmanlık, müşteki, tanık beyanları, dosyaya sunulan deliller ve bu doğrultuda yapılan incelemelerin ardından Şahan'ın birçok irtikap eylemi gerçekleştirdiği belirlenmişti.

Cezaevinde bulunan Şahan'ın bu eylemler sonucunda elde edilen menfaati suç örgütüne aktardığı yönünde kuvvetli suç şüphesi bulunduğu tespit edilmişti.​​​​​​​

BAKMADAN GEÇME
HABER

'Sahte diploma' davasında ara karar! Ekrem İmamoğlu'nun yargılandığı dava 20 Ekim'e ertelendi

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Gündem
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.