Ramazan Bayramı ne zaman 2024? Ramazan Bayramı'na kaç gün kaldı?

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Ramazan Bayramı ne zaman 2024? Ramazan Bayramı'na kaç gün kaldı?

Haberler Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Müslümanlar için üç ayların ve Ramazan ayının bitişini kutlandığı Ramazan Bayramı'nın ne zaman olduğu merak ediliyor. Ramazan Bayramı ne zaman 2024? Ramazan Bayramı'na kaç gün kaldı?

Yeni yılın başlamasıyla Ramazan Bayramı'nın 2024 yılında ne zaman olacağı merak ediliyor. Üç ayların ve Ramazan'ın bitişinin kutlandığı Ramazan Bayram'ı hangi günlere denk geldiği araştırılıyor. Ramazan Bayramı ne zaman 2024? Ramazan Bayramı'na kaç gün kaldı?Ramazan Bayramı ne zaman 2024? Ramazan Bayramı'na kaç gün kaldı?

RAMAZAN BAYRAMI NE ZAMAN 2024?

2024 yılı Ramazan Bayramı, 10 Nisan Çarşamba - 12 Nisan Cuma günleri arasına denk geliyor. Arife günü ise Ramazan ayının son günü olan 9 Nisan 2024 Salı gününe denk geliyor. 2024 yılı Ramazan Bayramı'na 71 gün kaldı. 

RAMAZAN AYI NE ZAMAN BAŞLIYOR?

Müslümanlar için oruç tutmanın farz olduğu ay Ramazan ayı 2024 yılında 11 Mart Pazartesi günü başlıyor. 10 Mart Pazar gecesi sahura kalkarak ilk oruçlarına niyet eden oruç tutan vatandaşlar, 11 Mart Pazartesi akşam ezanıyla ilk oruçlarını açacaklar. 

RAMAZAN BAYRAMI'NIN ÖNEMİ

Ramazan ayı boyunca oruç tutanların sona geldiğini ifade eder. Ramazan ayı tutulan oruçların sonunda bayramın kutlandığı, müslümanların birlik beraberlik günleridir. Akrabaların, dostların bir araya gelinerek ziyaret edilir. 

Düzenleyen:  - Haberler
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...