Herkes tarifini araştırıyordu! Masterchef’e damga vuran yufkalı büryan tarifinin detaylı hazırlanışı…
Geçtiğimiz gün Masterchef’te hazırlanan ve Eskişehir’in en iyi lezzetlerinden bir tanesi olan yufkalı büryanın tam ölçülü tarifini sizler için hazırladık.
- Güncelleme Tarihi:

Türkiye’nin her yerinde ayrı bir lezzet, ayrı bir tarifle hazırlanan pek çok müthiş yemek bulunuyor. Bunlardan biri olan ve Masterchef programına damga vuran yufkalı büryan tarifinin detaylı hazırlanışını sizler için derledik ve içeriğimizde paylaştık. İşte detaylar…
MASTERCHEF YUFKALI BÜRYAN TARİFİNİN MALZEMELERİ
Hamur için:
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 adet yumurta
2 su bardağı un
2 çorba kaşığı yoğurt
1 çay kaşığı tuz
İç pilav için:
Baharatlar: Badem, kuşüzümü, tarçın, yenibahar, karabiber
2 su bardağı pirinç
1 havuç
1 orta boy soğan
1 adet piliç
2 yemek kaşığı zeytinyağı
ESKİŞEHİR YUFKALI BÜRYAN TARİFİNİN HAZIRLANIŞI
- Malzeme listesinde hamur için verilen bütün malzemeleri karıştırıyoruz ve yumuşak bir kıvam elde edene kadar yoğuruyoruz. Bu işlemin sonunda ele yapışmayan bir hamur elde etmemiz gerekiyor.
- Hazırlanan hamuru 8 eşit parçaya bölüyoruz ve bunları da bezeler haline getirdikten sonra bir kabın içerisine birbirlerine değemeyecek şekilde yerleştiriyoruz. Bunların da üzerine ıslak bir bez örtüyoruz ve yarım saat 40 dakika kadar bekliyoruz.
- Bu sırada bir yandan da pilici haşlıyoruz ve sonrasında iri parçalar halinde didikliyoruz.
- İç pilavın bademlerini biraz kavurduktan sonra ayrı bir kaseye alıyoruz. Soğanlarımız da rengi dönene kadar kavruluyor. Üzerine da haşlanmış pirinçleri ekliyoruz ve 1-2 dakika kadar kavuruyoruz.
- Sonra da üzerine haşlanmış tavukların suyunu ekliyoruz ve suyu çektikten sonra baharatları, bademi ve piliç parçalarını ilave ediyoruz.
- Bir süre bekletilen hamurlardan 4 tanesini nişasta kullanarak açılıyor ve aralarına yağ sürülerek tepsiye üst üste diziliyor.
- Sonra da bunların üzerine hazırlanan iç harç koyuluyor. Onların da üzerine diğer 4 hamuru nişasta unuyla açarak üst üste diziyoruz. Bu işlem sırasında da hamurların arasını yağlıyoruz.
- Ardından altta kalan hamurların kenarlarını üst tarafa doğru kıvırıyoruz.
- Hazırladığımız hamurlu büryanın üzerini yağlıyoruz ve daha önceden 180 derecede ısıtılan fırında üzeri güzelce kızarana kadar pişiriyoruz.
- Yemeğimizi fırından çıkartıyoruz ve sıcak bir şekilde servis ediyoruz.
- Tarifimizi deneyen herkese şimdiden afiyet olsun…
Fotoğraf: yasemin.com
Kaynak:
Haber Merkezi