Barbunyayı bu yöntemle pişirin! Asla gaz yapmıyor ve kabuğu dişinize sıkışmıyor…

İnsan sağlığı için çok faydalı olan barbunyayı gaz yapan ve kabuğu yumuşacık olması için pişirmenin bir püf noktası var

- Güncelleme Tarihi:
Barbunyayı bu yöntemle pişirin! Asla gaz yapmıyor ve kabuğu dişinize sıkışmıyor…
Yemek|Editör: Mücahit Dere

Barbunya çok sevilen fakat zor tüketilen bir baklagildir. Bünyesinde barındırdığı besin değeri sayesinde çokça tüketilir. İnsan sağlığı için oldukça faydalı olan barbunyayı pişirirken bu yöntemi uygulamak gazı alıyor ve kabuğun dişin arasına girmesini engelliyor.

PÜF NOKTA: Barbunyanın gaz yapmasını önlemek için kesinlikle kimyon eklemek gerekiyor. Bazı ev hanımları ise karbonat eklemeyi tercih ediyor.

BU TARİF DAMAK ÇATLATIYOR!

nefisyemektarifleri.com’da yer alan barbunya tarifine göre şu malzemeler gerekiyor:

Barbunyayı bu yöntemle pişirin! Asla gaz yapmıyor ve kabuğu dişinize sıkışmıyor…

  • 500 gram barbunya (yaklaşık 2, 5 su bardağı kadar)
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 adet küçük havuç
  • 1 adet patates
  • 1 tane soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 küp şeker
  • 1 tahta kaşığı domates salçası
  • Tuz (ben 1-2 tatlı kaşığı kullandım)
  • 1,5 litre sıcak su

Barbunyayı bu yöntemle pişirin! Asla gaz yapmıyor ve kabuğu dişinize sıkışmıyor…

Püf noktasıyla barbunya tarifi:

  • Bir gün önceden, barbunyaları tuzlu soğuk suya koyup, ağzını kapakla kapatıyoruz. Ertesi gün barbunyalarımız şişmiş olacak.
  • Suyunu süzüp yıkıyoruz ve tenceremize alıp, üzerini geçecek kadar su koyup kaynamaya bırakıyoruz. Yaklaşık 20-25 dakika sonra (bu süre barbunyanızın cinsine göre değişebilir) barbunyalarımız hafif yumuşamış olacak. Suyunu süzüp bir kenara alıyoruz.
  • Ayrı bir tencereye sıvı yağı  alalım, yemeklik doğranmış soğanı ve yarım ay şeklinde doğranmış havuçları alıp orta ateşte kavurmaya başlıyoruz.
  • Sırasıyla ezilmiş veya rendelenmiş sarımsak, küp küp doğranmış patates, salçayı da alıp kavurmaya devam ediyoruz.
  • Sonra süzmüş olduğumuz barbunyaları ilave edip, şekeri atıyoruz.
  • En son 1,5 litre kadar sıcak su ve damak tadımıza göre tuzunu ilave edip, yemek iyice suyunu çekip, barbunyalar yumuşayıncaya kadar (gerekirse biraz daha su ilavesiyle) yemeğimizi pişiriyoruz.
  • Pişen yemeği tencerenin içinde, kapağını açmadan, oda ısısına gelene kadar muhafaza ediyoruz.
  • Oda ısısına geldikten sonra, buzdolabına kaldırıyoruz ve soğuyunca servis ediyoruz 

BARBUNYA PİŞİRMENİN PÜF NOKTALARI

Barbunya pişirmenin püf noktaları şunlardır:

  1. Taze barbunya kullanın. Konserve barbunya da kullanılabilir, ancak taze barbunyanın tadı ve lezzeti daha iyidir.
  2. Barbunyaları iyice yıkayın. Barbunyalar, toprağı ve tuzlu suyunu iyice temizlemek için yıkanmalıdır.
  3. Barbunyaları önceden haşlayın. Barbunyalar, pişirme süresini kısaltmak için önceden haşlanabilir. Haşlama süresi, barbunyanın tazeliğine göre değişir. Genel olarak, taze barbunyalar 15-20 dakikada haşlanır.
  4. Barbunyaları pişirirken fazla su eklemeyin. Barbunyalar, fazla su ile pişirilirse, lezzeti ve kıvamı bozulabilir.
  5. Barbunyaları yumuşayana kadar pişirin. Barbunyalar, yumuşayana kadar pişirilmelidir.

İşte barbunya pişirirken dikkat edilmesi gereken bazı ek noktalar:

  1. Barbunyaları haşlarken, tuz eklemeyin. Barbunyalar, haşlandıktan sonra tuzlanırsa, daha lezzetli olacaktır.
  2. Barbunyaları pişirirken, limon suyu ekleyebilirsiniz. Limon suyu, barbunyanın renginin solmasını önler.
  3. Barbunyaları pişirdikten sonra, servis ederken maydanoz ekleyebilirsiniz. Maydanoz, barbunyanın lezzetini daha da arttırır.
Kaynak: nefisyemektarifleri.com
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...