Saatlerce hamur açmanıza gerek kalmayacak! Kabak böreğinin ölçülü tarifi ve detaylı hazırlanışı...
Sadece hazır yufka ve dilimlenmiş kabaklarla hazırlanan leziz bir börek tarifini sizler için derledik ve haberimizde paylaştık.

Hem sağlıklı hem de lezzetli olmasıyla bilinen kabak ile hazırlanan leziz bir tarif bulunuyor. İşte hazır yufka ile hazırlanan kabaklı börek tarifinin detaylı hazırlanışı…
KABAK BÖREĞİ TARİFİNİN MALZEMELERİ
- Hazır yufka
- 4-5 tane kabak
- 2 su bardağı rendelenmiş kaşar
Sosu için:
- 1.5 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
- 2 yemek kaşığı zeytin yağı
- 4/3 su bardağı süt
KABAK BÖREĞİNİNİ HAZIRLANIŞI
İlk olarak kabakları ince ve uzun dilimler halinde kesiyoruz.
Daha sonra kabakları tepsiye diziyor ve fırına atıyoruz.
Şimdi de sos malzemelerinin tamamını derin ve geniş bir kasede bir araya getiriyoruz.
Sonra da yufkaları tezgaha seriyor ve üzerine kabak dilimlerini yerleştiriyoruz.
Bunun da üzerine ikinci yufkayı yerleştiriyor ve güzelce sosluyoruz.
Yufkaların üzerine bol kaşar serpiştiriyoruz, kenarlarını kıvırarak sarıyoruz.
Sardığımız orta kalınlıkta olan yufkaları iki parmak genişliğindeki dilimler şeklinde kesiyoruz.
Artan sosu yufkaların üzerine sürüyoruz.
Damak tadına göre üzerine susam serpiştiriyoruz.
Daha önceden 190 derece ısıttığımız bir fırında yüzü kızarana kadar iyice pişiriyoruz.
Kızaran böreği fırından alıyoruz ve dilimleyerek servis tabaklarına alıyoruz.
Afiyet olsun…
TARİFİN PÜF NOKTALARI
Sos malzemelerinin içerisine 5 diş sarımsağı rendeleyerek ilave ediyoruz. Bu işlem tadına tat katacaktır.
Fotoğraf: lezzet.com.tr