Yediğinizde kendinizi pastanede hissedeceksiniz! Ustasından tadına doyum olmayan irmikli şekerpare tarifi
Pastanede yediğiniz irmikli şekerpareden daha lezzetlisini artık kendiniz yapabileceksiniz. İşte ustasından tadına doyum olmayan pastane usulü irmikli şekerpare tarifi

Pastane tatlıları her zaman ilgileri üzerine çekmeyi başarmıştır. İşte bu tatlardan birisi de pastane usulü irmikli şekerpare. Şerbetli tatlar arasında en çok sevilen ve en iştah açıcılardan birisi. Özellikle pastane usulünün çok sevilmesinden dolayı birçok pastanede bu lezzet aranıyor. Artık pastane pastane gezmenize gerek kalmadan kendinizde pastane usulü irmikli şekerpare yapabileceksiniz. Yediğinizde tıpkı pastanede aldıklarınız gibi olacak. İşte pastane ustası Hüseyin Çamkıran’dan pastane usulü irmikli şekerpare tarifi ve püf noktaları…
PASTANE USULÜ İRMİKLİ ŞEKERPARE TARİFİ İÇİN MALZEMELER
Hamuru için:
125 gram tereyağı
2adet yumurta (1 yumurta sarısı ayrılacak)
1 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı irmik
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
3 su bardağı un
Şerbeti için:
4 su bardağı toz şeker
5 su bardağı su
3 damla limon suyu
PASTANE USULÜ İRMİKLİ ŞEKERPARE TARİFİ
Şeker ve su iyice karıştırılıp kısık ateşte 30 dakika kaynatılmalıdır. Ocaktan almaya 5 dakika kala içerisine limon suyu damlatın ve ocaktan alın. Daha sonra şerbeti soğumaya bırakın.
Hamur için tereyağı ve şekeri iyice çırpılır daha sonra diğer malzemeler de eklenerek ele yapışmayan hamur yoğrulur.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılır ve şekil verilerek tepsiye dizilir.
Hamurların üzerine yumurta sarısı sürülerek çatalla çizik atılır. Hamurlar 170 derecede 20 dakika pişirilir.
Tatlı fırından çıkarılarak üstüne soğuk şerbet dökülür. Şerbet çektikten sonra tatlının üstü süslenir.