- Beyaz Saray: Reisi'nin elleri kanlıydı
1 saat 17 dakika önce

İran helikopter kazasında ABD'yi suçladı! Beyaz Saray: Reisi'nin elleri kanlıydı

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin geçirdiği helikopter kazasında hayatını kaybetmesi, gözleri ABD'ye çevirdi. Eski İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, kazada ABD'yi suçladı Beyaz Saray Ulusal Güvenlik İletişim Danışmanı John Kirby ise, cevap olarak Reisi'nin ellerinin kanlı olduğunu söyledi.
 - Bakan Fidan'dan kritik görüşme! İran'a taziyelerini iletti
2 saat 25 dakika önce

Bakan Fidan, Reisi'nin ölümü sonrası İran Dışişleri Bakan Vekili ile görüştü

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İran Dışişleri Bakan Vekili Keni ile görüştü. Fidan, görüşme sırasında Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ve Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan'ın ölümünden derin üzüntü duyduğunu ifade ederek, İran'a halkına taziye mesajında bulundu.
 - İsrail, Reisi'yi Hitler'e benzetti
2 saat 53 dakika önce

İsrail, BMGK'da Reisi için saygı duruşunu hazmedemedi

Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi'nde, helikopter kazasında hayatını kaybeden İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi için saygı duruşunda bulunuldu. İsrail’in BM Daimi Temsilcisi Gilad Erdan, saygı duruşunu hazmedemedi. Erdan, "Bundan sonra ne olacak? Hitler için saygı duruşu mu? BMGK dünya barışı için tehdit haline geldi" dedi.
 - İran'da Akıncı hazımsızlığı!
3 saat 4 dakika önce

Akıncı İHA'nın Reisi'nin bulunduğu helikopter enkazını bulması İran'da hazmedilemedi

İran, Türkiye'nin gönderdiği Akıncı İHA'nın desteği sayesinde, hayatını kaybeden Cumhurbaşkanı Reisi'nin bulunduğu helikopterin enkazına ulaştı. Akıncı'nın tarihe geçen arama kurtarma faaliyeti, dünya gündemine bomba gibi düştü. Eurasian Times, "İran'ın kaybı Türkiye'nin kazancı oldu" dedi. Öte yandan İran kanadı, Reisi'nin bulunduğu enkaza Türkiye'nin verdiği destekle ulaşılmasını sindiremedi. İran Kızılayı ve medyalarından tepki çeken açıklamalar geldi.
 - Azerbaycan detayı! Helikopterin pilotu MOSSAD ajanı mı?
3 saat 36 dakika önce

Reisi’nin ölümünde Azerbaycan detayı! Helikopterin pilotu MOSSAD ajanı mı?

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ve beraberindeki heyeti taşıyan helikopterin Doğu Azerbaycan vilayeti sınırlarındaki ormanlık bir alana düşmesi dünya gündeminde geniş yankı uyandırdı.
 - Biden Netanyahu'ya  sahip çıktı!
4 saat 55 dakika önce

Biden Netanyahu'ya sahip çıktı! ABD, UCM'nin tutuklama talebini reddetti

Uluslararası Ceza Mahkemesi, Gazze'de işledikleri savaş suçları nedeniyle İsrail Başbakanı Netanyahu hakkında tutuklama kararı talep etti. Karara ABD Başkanı Joe Biden'dan ilk yorum geldi. Tutuklama emri başvurusunu 'utanç verici' olarak nitelendiren Biden, ABD'nin 'güvenliğine yönelik tehditleri" gerekçe göstererek, "İsrail'in yanında yer alacağını' söyledi. Dışişleri Bakanı Antony Blinken da kararı temelden reddettiklerini duyurdu.
 - Kaza mı, suikast mi, ihmal mi?
5 saat 39 dakika önce

Reisi'nin ölümüne yol açan helikopterde ihmaller zinciri göze çarptı

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin canına mal olan helikopter kazasının ardından yaşananların kaza mı, suikast mi yoksa ihmal mi olduğu sorusu gündeme bomba gibi düştü. Helikopterin sinyal sisteminin kapalı olması ve acil durum çağrısında bulunmaması ise dikkat çekti.
 - İsrail Gazze'de ölüm saçıyor
7 saat 11 dakika önce

İsrail'in Gazze'de öldürdüğü sivil sayısı 35 bin 562'ye yükseldi

İsrail'in 7 Ekim 2023'te başlattığı katliam aylardır devam ediyor. Bebek ve kadınları da hedef alan İsrail ordusu, son 24 saatte 106 kişiyi daha öldürdü. Gazze'de öldürülenlerin sayısı 35 bin 562'ye çıktı.
 - İtalya'da başbakan yardımcısının evine hırsız girdi
7 saat 48 dakika önce

Başbakan yardımcısının evine hırsız girdi! Kaynak makinesi ile geldiler

İtalya'da başbakan yardımcısı olarak görev yapan Matteo Salvini'nin evine hırsız girdi. Hırsızların yanlarında kaynak makinesi getirdiği ve bunu kasayı açmak için kullandıkları iddia edildi.
 - "Yönetimde boşluk meydana gelmeyecektir"
10 saat 18 dakika önce

İran'ın geçici Cumhurbaşkanı’ndan ilk açıklama: Yaşanan olay, yönetimde boşluk meydana getirmeyecektir

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi’nin ölümünün ardından, kurallar gereği birinci yardımcısı Muhammed Muhbir ülkenin geçici Cumhurbaşkanı oldu. Yaşanan hadisenin çok ağır olduğunu belirten Muhbir, İran’ın yönetimiyle ilgili açıklamada bulundu.
 - Rusya'dan 'askeri operasyon' mesajı
10 saat 43 dakika önce

Zelenskiy'nin görev süresinin dolması Rusya'yı durdurmayacak

2019'da Ukrayna Devlet Başkanı olan Volodimir Zelenskiy'nin görev süresi doldu. Ukrayna ile savaş halinde olan Rusya'dan konu hakkında ilk açıklama geldi. Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, askeri operasyonların devam edeceğini söyledi.
 - Netanyahu hakkında tutuklama kararı
10 saat 45 dakika önce

Netanyahu ve Galant hakkında tutuklama kararı talebi

Uluslararası Ceza Mahkemesi İsrail Başbakanı Netanyahu hakkında tutuklama kararı talep etti. Gerekçe olarak Gazze'de işlenen savaş suçları gösterildi.
 - Eski bakan, Reisi'nin ölümünden ABD'yi sorumlu tuttu
10 saat 48 dakika önce

Eski bakan, Reisi'nin ölümünden ABD'yi sorumlu tuttu! "Kara listeye kaydedilecek"

Eski İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'nin hayatını kaybettiği helikopter kazasının 'asli sorumlularından birinin' ABD olduğunu söyledi.
Dünya - Dünya
11 saat 28 dakika önce

'İsrail'den Suriye'ye hava saldırısı' iddiası

İsrail'in Suriye'de bazı askeri noktalara hava saldırısı düzenlediği iddia edildi. Haber, Suriye yönetimine yakın sosyal medya hesaplarından yayıldı.
 - "Füzelerimizin yeri ifşa oldu" korkusu
11 saat 55 dakika önce

Dünyanın gözü Akıncı İHA’da: İran stratejik noktalarını Türkiye’ye açtı! Füze merkezleri işte böyle görüntülendi

Dünya basınının konuştuğu İran’daki helikopter kazasında, Akıncı İHA’nın dillere destan performansı gözleri Türkiye’ye çevirdi. Reisi’nin içinde bulunduğu ve vefat haberinin geldiği enkazının yeri bulunmayınca Türk SİHA’ları devreye girdi. İran basınında çok ses getiren Akıncı İHA, füze merkezlerini işte böyle görüntüledi.
 - Reisi'nin cenaze töreninin detayları belli oldu
13 saat 4 dakika önce

Reisi'nin cenaze töreninin detayları belli oldu

Helikopter kazasında hayatını kaybeden İran Cumhurbaşkanı Reisi ve beraberindekilerin cenaze töreni 21 Mayıs'ta (yarın) Tebriz'de düzenlenecek tören sonrasında ilkindi vaktinde Kum kentinde defnedilecek.
 - İran dünyaya duyurdu
13 saat 28 dakika önce

Reisi'nin ölümünün ardından... İran'da seçime kadar görev Muhbir'in

İran lideri Ali Hamaney, Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'nin helikopter kazasında hayatını kaybetmesinin ardından anayasanın ilgili maddesine göre Cumhurbaşkanlığı görevlerini, seçime kadar Birinci Yardımcısı Muhammed Muhbir’in yürüteceğini bildirdi.
 - 'Dünyanın en büyük seçimi'nde yeni aşama
13 saat 38 dakika önce

89 milyon seçmen sandık başında! 'Dünyanın en büyük seçimi'nde 5'inci aşamaya geçildi

Hindistan'da 'dünyanın en büyük seçimi' devam ediyor. 7 aşamalı seçimlerin 5'inci aşamasında oy verme işlemi sabah saatlerinde başlarken, bu aşamada 49 seçim bölgesinde yaklaşık 965 aday yarışıyor.
 - Gözlerin çevrildiği İsrail'den ilk açıklama
13 saat 39 dakika önce

Reisi öldü mü öldürüldü mü? Gözlerin çevrildiği İsrail'den ilk açıklama

İran Cumhurbaşkanı Reisi ve beraberindeki 8 kişi, dün helikopter kazasında hayatını kaybetti. Feci kaza sonrasında suikast iddiaları dile getirilirken gözlerin çevrildiği İsrail'den de ilk açıklama geldi.
 - Lübnan'da 3 günlük yas ilan edildi
13 saat 54 dakika önce

Lübnan'da Reisi'nin ölümü nedeniyle 3 günlük yas ilan edildi

Lübnan, İran Cumhurbaşkanı Reisi ve Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan'ın ölümü nedeniyle ülkede 3 günlük resmi yas ilan etti.
 - Dünya basını Reisi'nin ölümünü böyle gördü
14 saat 3 dakika önce

Reisi'nin ölümü manşetlerde! Dünya basını başlıkları işte böyle attı...

İran Cumhurbaşkanı Reisi ve beraberindeki 9 kişinin ölümüne neden olan helikopter kazası tüm dünya basının manşetlerinde... En dikkat çeken ise İsrail basının manşetleri oldu.
Sona Git