Bağkur 7200 ne zaman yasalaşacak? SON DAKİKA || Bağkur prim gün sayısı düştü mü?

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Bağkur 7200 ne zaman yasalaşacak? SON DAKİKA || Bağkur prim gün sayısı düştü mü?

Ekonomi Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Bağkur 7200 gün prim sayısı gelişmeleri yakından takip ediliyor. Son dakika gelişmelerini takip eden vatandaşlar Bağkur 7200 ne zaman yasalaşacak? sorusu araştırılmaya devam ediyor. Peki Bağ-Kur emeklilik düzenlemesi ile ilgili Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın açıklaması bekleniyor. Emeklilik prim gün sayısının 9 binden 7 bin 200'e düşürülmesine yönelik düzenleme merak ediliyor. Bağkur 7200 ne zaman yasalaşacak? Bağkur prim gün sayısı düştü mü?

Bağkur prim günü üzerine araştırmalar devam ediyor. Prim sayısı nedeniyle emekli olamayan Bağkurluları ilgilendiren düzenleme için gözler Meclis gündemine çevrildi. Söz konusu düzenleme ile 9000 olan prim gün sayısı 7200'e düşürülmesi bekleniyor. Bu şekilde bir düzenleme olursa kadınlar için 58, erkekler içinse 60 yaşında emekli olacak. Bağkur 7200 ne zaman yasalaşacak? Bağkur prim gün sayısı düştü mü?Bağkur 7200 ne zaman yasalaşacak? SON DAKİKA || Bağkur prim gün sayısı düştü mü?

BAĞKUR 7200 NE ZAMAN YASALAŞACAK?

Emekilere yapılan ek zammın açıklanmasıyla Bağ-Kur erken emeklilik düzenlemesi merak edilmeye başlandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan Bağ-Kur emeklilik düzenlemesi ve ev kadınlarına prim desteğine ilişkin açıklama yaptu. Emekli prim gün sayısının 9 binden 7 bin 200'e düşürülmesi ile ilgili konuşan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, "Onu Orta Vadeli Plan'da hayata geçireceğiz. Onda sıkıntı yok. O söz mutlaka yerine gelecek ama bütçe disiplininden de çok uzaklaşmamaız gerekiyor. Kadınlara prim desteğini de gündemimize alacağız tabii ki" açıklamasında bulundu. 9000 pirim günü şartı nedeniye EYT yasasından faydalanamayanlar için Bağ-Kur'lu çalışanlar için çalışma başlatılmıştı. Söz konusu düzenleme ile 9000 olan prim gün sayısı 7200'e düşürülmesi bekleniyor. Bu şekilde bir düzenleme olursa kadınlar için 58, erkekler içinse 60 yaşında emekli olacak. Prim düzenlemesiyle 8 Eylül 1999 tarihinden önce sigorta girişi olan ve gerekli koşulları taşıyan Bağkurlular erken emekli olma fırsatını yakalayacak. 

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...