Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

Özgür Özel ve Veli Ağbaba'nın dosyaları Ankara’ya gönderildi!

Özgür Özel ve Veli Ağbaba'nın dosyaları Ankara’ya gönderildi!
Başlık ResmiÖzgür Özel ve Veli Ağbaba'nın dosyaları Ankara’ya gönderildi!

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Özgür Özel ve Veli Ağbaba hakkındaki rüşvet ve kurultay delegelerini etkileme iddialarına ilişkin soruşturmalarda yetkisizlik kararı vererek dosyaları Ankara'ya gönderdi.

Özetle Dinle
Kaydet
a- | +A

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Özgür Özel ve Veli Ağbaba hakkında "rüşvet" ve "kurultayda delegelerin iradesini etkileme" iddialarına ilişkin yürütülen soruşturmalarda yetkisizlik kararı verdi. Dosyaların Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderildiği bildirildi.

Cumhuriyet Başsavcılığı Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu tarafından yürütülen iki ayrı soruşturmada, Cumhuriyet Halk Partisi milletvekilleri Özgür Özel ile Veli Ağbaba hakkında yürütülen dosyalarda yetkisizlik kararı verildi.

Özgür Özel ve Veli Ağbaba'nın dosyaları Ankara’ya gönderildi!
Başlık ResmiÖzgür Özel ve Veli Ağbaba'nın dosyaları Ankara’ya gönderildi!

Başsavcılıktan yapılan açıklamada, Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen ve Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in de tutuklu bulunduğu soruşturma kapsamında, 2024 yerel seçimlerinde Böcek’in yeniden aday gösterilmesi sürecine ilişkin para talebi iddialarına yönelik tanık beyanları ve etkin pişmanlık kapsamındaki ifadelerin değerlendirildiği belirtildi.

ÖNERİLEN HABERLER
MHP lideri Bahçeli
GÜNDEM

MHP lideri Bahçeli'den 'CHP'de itidal' çağrısı: Paralel liderlik toplumsal istikrarı bozar

Söz konusu iddialar kapsamında Özgür Özel ve Veli Ağbaba hakkında "rüşvet almak" suçlamasıyla yürütülen soruşturma dosyasının tefrik edildiği, yetkisizlik kararı verilerek Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderildiği ifade edildi. Açıklamada ayrıca, CHP’nin 38’inci Olağan Kurultayı’na ilişkin yürütülen ayrı bir soruşturmada da benzer şekilde yetkisizlik kararı verildiği bildirildi.

Soruşturmada, bazı şüphelilerin telefon incelemeleri ve ikrar içerikli beyanları doğrultusunda, kurultay sürecinde delegelerin iradesini etkilemeye yönelik eylemler iddiasının değerlendirildiği aktarıldı.

ÖNERİLEN HABERLER
CHP
GÜNDEM

CHP'de 11 Haziran öncesi son durum: Kılıçdaroğlu ekibinden "PM'de çoğunluk sorunumuz yok" açıklaması

Özgür Özel ve Veli Ağbaba hakkında "Siyasi Partiler Kanunu’na muhalefet" suçlamasıyla yürütülen dosyada da yetkisizlik kararı verilerek Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderildiği kaydedildi.

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Gündem
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER
Soru 0 / 6
Türkiye Gazetesi dijital abonelik ve arşiv kampanyamızı ilk nereden duydunuz?

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.