Emekliye seyyanen zam var mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan açıklama

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Emekliye seyyanen zam var mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan açıklama

Haberler Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Emekliye seyyanen zam yapılacak mı, sorusu gündem olmaya devam ediyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Kütahya mitinginde konuyla ilgili açıklamada bulundu. Peki, emekliye seyyanen zam olacak mı? Emekliye seyyanen zam için çarpıcı açıklama.

Emekliye seyyanen zam milyonların sıcak gündemindeki yerini koruyor. Milyonlarca emeklinin merakla beklediği seyyanen zam için Cumhurbaşkanı Erdoğan ilk kez konuştu. Emekli maaşlarına seyyanen zam mı geliyor? 

EMEKLİYE SEYYANEN ZAM VAR MI?

Emeklilerin seyyanen zam, ve en düşük emekli maaşının asgari ücret kadar olması talebine karşılık Erdoğan şunları söyledi:

Emekliye seyyanen zam var mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan açıklama - 1. Resim

"Birileri çıkıyor emekli maaşlarına 10 bin lira, 7 bin lira seyyanen ekleyelim diyerek kendi akıllarınca emeklilerimizi tahrik ediyor. 16 milyon emeklimiz var. Emekli maaşlarına 7 bin lira eklemek demek, bütçeden yaklaşık 1,4 trilyon liralık 10 bin lira eklemek demek. 1,9 trilyon liralık bir kaynağı buraya aktarmak demektir. Mevcut maaşların tutarından söz etmiyorum. Sadece 7 bin lira ya da  10 bin lira olarak ifade edilen ek artışın maliyetini anlatıyorum."

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN EMEKLİLERE MESAJ

Hayat pahalılığı ile mücadele ettiklerini belirten Erdoğan, "En çok etkilediği kesimlerin başında emeklilerimiz vardır. Her ne kadar emekli maaşlarını bizden önceki dönemlerle kıyas edilemeyecek seviyelere çıkarmış olsak da gönlümüz vatandaşlarımızın hayatlarını daha iyi şartlarda sürdürmesini istiyor. Peki emekli maaşlarını arzu ettiğimiz düzeye nasıl yükselteceğiz? Devlet ve millet olarak daha fazla çalışacak, daha çok gelir elde edece, ortaya çıkan kazançtan da emeklilerimize hak ettiği parayı vereceğiz" dedi.

Düzenleyen:  - Haberler
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...