Kabak tatlısına lezzet katıyor. 45 yıllık aşçının tatlıya lezzet veren tüyosu...

Kabak tatlısı yaparken bu 5 püf noktasını dikkate alarak, harika bir tatlı hazırlayabilirsiniz.

- Güncelleme Tarihi:
Kabak tatlısına lezzet katıyor. 45 yıllık aşçının tatlıya lezzet veren tüyosu...

Kabak tatlısı, Türk mutfağının en sevilen tatlılarından biridir. Ancak, tatlıyı mükemmel hale getirmek için bazı püf noktalarını bilmek gerekiyor. 45 yıllık aşçı Metin İbrahim Ramadani, kabak tatlısına lezzet katmak için kullanabileceğiniz 5 tüyo paylaştı.

1. Kabakları doğru şekilde seçin:

 Kabak tatlısı yaparken en önemli noktalardan biri kabakların doğru seçilmesidir. Kabakların taze ve sert olması gerekiyor. Ayrıca, kabakların rengi de önemlidir. Kabakların yeşilimsi bir renkte olması tatlıya acı bir tat verebilir.

2. Kabakları doğru şekilde kesin:

Kabakları doğru şekilde kesmek de tatlıyı lezzetli hale getirmenin önemli bir parçasıdır. Kabakları küçük parçalara kesmek, kabakların pişmesini kolaylaştırır ve tatlıyı daha yumuşak hale getirir.

Kabak tatlısına lezzet katıyor. 45 yıllık aşçının tatlıya lezzet veren tüyosu...

3. Şeker miktarını doğru ayarlayın:

Kabak tatlısının lezzeti, şeker miktarına bağlıdır. Ancak, şekerin miktarı çok fazla olursa tatlı aşırı tatlı olur. Şeker miktarını doğru ayarlamak için, kabakların miktarına göre şeker miktarını ayarlamalısınız.

4. Baharatları doğru şekilde kullanın:

Kabak tatlısına lezzet katmak için baharatlar kullanabilirsiniz. Tarçın, zencefil ve kakule gibi baharatlar, tatlıya harika bir aroma ve lezzet katar. Ancak, baharatları doğru miktarda kullanmak önemlidir.

5. Tatlıyı doğru şekilde pişirin

Kabak tatlısını pişirmek de önemli bir noktadır. Tatlıyı yavaş ateşte pişirmek, kabakların daha iyi pişmesini sağlar ve tatlıyı daha lezzetli hale getirir.

KABAK TATLISININ TARİFİ


Malzemeler:


- 2 kilo bal kabağı
- 2 bardak toz şeker
- Bir su bardağı dövülmüş ceviz içi

Tarif:

1. İlk olarak kabağı ince ince dilimleyin ve kabuklarını soyun.
2. Çekirdekleri çıkardıktan sonra kabakları yıkayın.
3. Sonrasında kabakları 2 parmak genişliğinde uzun olacak bir şekilde doğrayın.
4. Kabakları yayvan tencereye alın ve üzerine 2 su bardağı şekeri serpiştirin.
5. Tencerenin ağzını kapatın ve kabakları bir gece boyunca bekletin.
6. Kabaklar ertesi güne su salacaklar. Eğer su oranı çok az değilse pişirirken ekstra su ilave etmenize gerek yok. Az miktarda su çıktıysa bir su bardağı su ilave edebilirsiniz.
7. Kabak tenceresini ocağa alın ve kapağı açık bir şekilde, orta ateşte şerbeti koyulaşana kadar pişirin.
8. Şerbeti tamamen koyulaşınca tencereyi ocaktan alabilirsiniz.
9. Kabaklar soğuduktan sonra üzerine ceviz içi ekleyerek servis yapın.

.. 

Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...