Puf puf kabaran pastane açmasının sırrıymış! Öğrenen ustaları peşinden koşturuyor...
Açma, Türk mutfağının en sevilen lezzetlerinden biridir. Kahvaltı sofralarının vazgeçilmezlerinden olan açma, ev yapımı olarak da oldukça kolay bir şekilde hazırlanabilir. Bu içeriğimizde sizlere, evde yapabileceğiniz lezzetli açmanın tarifini paylaşacağız.

Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan açma, evde yapılabilecek en pratik tariflerden biridir. Kahvaltı sofralarının vazgeçilmez lezzeti olan açma, evde yapıldığında hem daha sağlıklı hem de daha lezzetli olmaktadır. İşte ev yapımı pastane açmasının tarifi
Malzemeler:
- 3 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 adet yumurta (birinin sarısı ayrılacak)
- 3 yemek kaşığı şeker
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket kuru maya
- 8-8,5 bardak un
- Dilerseniz arasına tereyağı veya zeytin ezmesi peynir koyabilirsiniz.
Yapılışı:
1. Öncelikle ılık sütle birlikte mayayı ve şekeri eritip mayayı aktif hale getirin.
2. Un dışında tüm malzemeleri ekleyip karıştırın.
3. Üzerine yavaş yavaş un ekleyin.
4. Un ele yapışmayacak şekilde gelene kadar yoğurun.
5. Yoğurma işlemi bittikten sonra üzerine temiz bir poşetle kapatın ve 30-40 dakika dinlenmeye bırakın.
6. Hamur tamamen mayalandığında mandalina boyutunda büyük parçalar elde edin ve çay tabağı genişliğinde açın. Rulo şeklinde sarıp salyangoz şeklinde sarın.
7. Tüm hamuru bu şekilde hazırlayın.
8. Yağlı kâğıt serili tepsiye açmalarınızı yerleştirip üzerine yumurta sarısını sürün ve çörek otu atın. 15-20 dakika mayalandırın.
9. 200 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
10. Yanına güzel bir çay demleyerek afiyetle yiyebilirsiniz.
Püf noktaları:
- Tüm malzemeler oda sıcaklığında olmalıdır.
- Süt el yakmayacak sıcaklıkta olmalıdır aksi takdirde maya aktifleşmez.
- Hamurların üzerleri iyicene örtülmelidir. 30-40 dakika mutlaka dinlendirilmesi gerekmektedir.